Reseptit
30-60 min
4

Kokonaisena grillattu taimen

Grillattu kala on kesän herkku. Kokeile muitakin kaloja: rasvaiset ja vaaleat kalat grillataan miedolla lämmöllä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 tuore taimen
1-2 tl hienoa merisuolaa
1/2 tl mustapippuria
1 sitruuna
tuoreita yrttejä: tilli, persilja, ruohosipuli
1 dl kesäsipulia
50 g voita

Valmistusohje

1. Pese kala ja kuivaa talouspaperilla. Tee pari viiltoa kalan paksuimpaan kohtaan terävällä puukolla, jotta kala paistuisi tasaisemmin. Jätä pää, selkä ja muut eväät paikoilleen.

2. Suolaa ja pippuroi kala hyvin kauttaaltaan, myös mahan sisältä.

3. Täytä kala. Pese ja viipaloi sitruuna ja laita yrttien kanssa kalan sisään. Hienonna sipuli ja lisää ohueksi viipaloidun voin kanssa.

4. Kuumenna grilli. Öljyä parila tai ritilä hyvin. Grillaa kalaa miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Käännä kala paistamisen aikana kahta lastaa apuna käyttäen. Voit myös kääriä kalan folioon ja kääntää noin 15 minuutin kohdalla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/17.

Lisää kalaa grilliin:

grillatut ahvenet

Grillatut ahvenet

Vietnamilainen kala

Täytetty grillinieriä

Ruoka.fi: Grillattua kalaa ja kesävihanneksia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kokonaisena grillattu taimen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X