Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kolmen juuston kurpitsapizza

Yksinkertaisuus on valttia pizzassa. Simppeli kurpitsatäyte koukuttaa! Kolme eri juustolaatua aateloi syksyisen pizzan.

Ainekset

Pizzataikina:

  • 3 dl kylmää vettä
  • 6 dl 00-jauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Kurpitsa pizzan täyte:

  • 400 g talvikurpitsaa
  • 1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • 1 (125 g) mozzarellajuustopallo
  • 1-2 oksaa tuoretta salviaa
  • 1 ½ dl parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Kurpitsapizza tehdään helposti näin:

1. Sekoita 3 desilitraa vettä ja 6 desilitraa 00-jauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja kulhossa kevyesti sekaisin. Anna seistä tunti. Sekoita taikinaan 1 teelusikallinen kuivahiivaa, 1 1/2 teelusikallista suolaa ja 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä. Vaivaa taikinaa huolella kulhossa käsin 5 minuuttia. Anna pizzataikinan levätä 10 minuuttia. Valuta taikina lastalla työpöydälle. Nosta taikina ilmaan ja kumoa takaisin pöydälle samalla kevyesti venyttäen itseesi päin. Toista tämä muutaman kerran niin, että pizzataikina on sileä eikä irtoa sormiin. Anna levätä 5 minuuttia. Toista taittelu ja lepo muutaman kerran. Nosta lopuksi taikina öljyttyyn puhtaaseen kulhoon ja siirrä vuorokaudeksi kelmulla peitettynä jääkaappiin.

2. Kumoa taikina pöydälle ja jaa kahteen osaan. Taittele taikinapalat ja muotoile palloiksi. Anna kohota peitettyinä noin 4 tuntia huoneenlämmössä.

3. Lohko ja kuori 400 g tavikurpitsaa. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin saat, noin 250–300 asteeseen.

4. Kumoa taikina vuorotellen varovasti jauhotetulle pöydälle, jotta ilmakuplat eivät rikkoonnu. Ripottele myös päälle jauhoja. Levitä taikinaa kevyesti sormenpäillä ja reunoja nostellen, jotta taikina ei tartu kiinni. Öljyä puhdas uunipelti, nosta taikina pellille varistaen samalla pois ylimääräiset jauhot. Levitä ja venytä taikina tasaisen paksuksi levyksi.

5. Sivele pohjille 1 purkillien eli 250 grammaa ricottajuustoa ja nostele päälle kurpitsalohkoja. Paista noin 8 minuuttia uunin alaosassa. Nosta pelti uunista ja revi päälle 1 pallo eli 125 grammaa mozzarellajuustoa ja muutama salvian lehti. Raasta päälle 1 1/2 desilitraa parmesaanijuustoa. Paista vielä muutama minuutti uunin yläosassa, jotta mozzarella hieman sulaa ja reunat saavat väriä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/19.

Lue myös: Ihastuitko napolilaiseen pizzaan? Näin onnistut pizzan teossa myös kotona


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolmen juuston kurpitsapizza

Malvina

Apua! En ymmärrä tuota taikinan kumoamista ja itseäni kohti venyttämistä ja myöhemmässä vaiheessa mainittua taittelua. Miten taikinaa on käsiteltävä hyvän tuloksen saamiseksi?.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.