Reseptit
yli 60 min
34
Kiitos

Korvapuustit

Korvapuustit ovat aina luottovalinta kahvipöydän herkuksi. Kanelisokeri ja voi antavat korvapuustille sen oikean maun. Joukkoon voi sekoittaa vaikka kookoshiutaleita.Tällä ohjeella teet ihanan mehevät korvapuustit vaivatta! Laita osa valmiista korvapuusteista pakastimeen, niin kahvipöydän herkku on aina käden ulottuvillasi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Korvapuustit:

5 dl kädenlämpöistä maitoa
50 g hiivaa tai
2 pussia kuivahiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1-2 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
15-16 dl vehnäjauhoja
200 g juoksevaa rasvaa, margariinia tai voita

Korvapuustin täyte:

100 g voita
1 dl kanelisokeria
(2 dl kookoshiutaleita)

Korvapuustien voiteluun:

muna

Korvapuustien pinnalle:

raesokeria tai mantelilastuja

Valmistusohje

1. Käytä taikinaan huoneenlämpöisiä aineksia. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoista ja lisää taikinaan.

2. Lisää joukkoon munat, sokeri ja mausteet. Älä kumoa joukkoon koko jauhomäärää kerralla, vaan lisää niitä vähitellen koko ajan hyvin alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämmössä pehmennyt tai juokseva rasva. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

3. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

4. Sekoita korvapuustien täyteainekset keskenään. Kumoa kohonnut pullataikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa ilmakuplat taikinasta. Jaa taikina kahtia ja kauli palat noin 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.

5. Levitä täyteseos taikinalevylle. Kierrä levy rullaksi. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa käärö terävällä veitsellä vinottain kolmion muotoisiksi paloiksi. Jos haluat paistaa puustit vuoissa, voit leikata pötkön suoriksi paloiksi. Käännä kolmikulmioiden kapea kohta ylöspäin ja paina sormilla palat puusteiksi, jolloin leikkauspinta tulee kauniisti näkyviin. Kohota puusteja noin 15 minuuttia.

6. Voitele kohonneet korvapuustit kananmunalla, ripota päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista korvapuusteja 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

Korvapuustit, leipominen

Korvapuusteja leivottaessa käärö leikataan terävällä veitsellä kolmioiksi. Käännä kolmioiden kapea puoli ylöspäin ja paina sormilla napakasti puusteiksi, jolloin kierteet tulevat päistä esiin. Vuoassa paistettavat pullat leikataan suoraan ja ne asetetaan vuokaan leikkauspuoli päällepäin. Kuva: Kristiina Kurronen

 

Katso myös nämä ohjeet:

Dallasboston

kanelinen monkey bread eli nyhtöpulla

Kanelinen monkey bread, eli nyhtöpulla

Nutella_pulla

Nutella-pullapitko

Lucia-pulla

Lucia-pullat eli lussekatter

Puolukkapullat

Ruoka.fi: Puolukkapullat

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Korvapuustit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X