vegaaniset korvapuustit Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaniset korvapuustit

Vegaaniset korvapuustit täytetään mantelilla ja omenalla, jotka ovat täydellinen makupari. Täyte tuo pulliin ihanaa mehevyyttä. Nämä puustit leivotaan ilman maitoa ja munia ja siksi ne maistuvat kaikille!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24 annosta

Ainekset

Vegaaniset korvapuustit, esitaikina

  • 2 dl kaurajuomaa
  • 40 g vehnäjauhoja (noin 4 rkl)

Vegaaniset korvapuustit, taikina

  • 1 ¾ dl kylmää kaurajuomaa
  • 1 rkl kardemumman siemeniä tai 1 1⁄2 tl jauhettua kardemummaa
  • 520 g vehnäjauhoja (8 dl)
  • 1 dl sokeria
  • 2 ½ tl kuivahiivaa
  • 75 g maidotonta margariinia
  • ½ tl suolaa

Omena-mantelitäyte

  • 1 omena
  • 150 g mantelimassaa
  • 100 g fariinisokeria
  • 75 g maidotonta margariinia
  • 1 ½ rkl kanelia
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja

Voitelu

  • 5 rkl kaurajauomaa

Pinnalle

  • 2 rkl raesokeria
  • 2 rkl tomusokeria

Sokeriliemi viimeistelyyn

  • 1 dl vettä
  • ½ dl sokeria

Valmistusohje

Vegaaniset korvapuustit leivotaan helposti näin:

1. Mittaa kattilaan kaksi desilitraa kaurajuomaa ja 40 grammaa vehnäjauhoja. Kuumenna liedellä sekoittaen, kunnes esitaikina sakenee vanukasmaiseksi. Siirrä syrjään liedeltä ja sekoita. Anna jäähtyä 5 minuuttia.

2. Valuta esitaikina yleiskoneen kulhoon, jossa on taikinakoukut tai -vatkaimet. Lisää joukkoon 1 3/4 desilitraa kylmää kaurajuomaa ja sekoita. Voit hyvin vaivata pullataikinan myös käsin, jos käytössäsi ei ole yleiskonetta.

3. Murskaa yksi ruokalusikallinen kardemummansiemeniä morttelissa hienoksi jauheeksi. Punnitse 520 grammaa vehnäjauhoja, mutta jätä desi syrjään leivontaa varten. Lisää jauhot ja kardemumma sekä yksi desilitra sokeria ja 2 1/2 teelusikallista kuivahiivaa taikinakulhoon.

4. Vaivaa aineksia huolella 10–12 minuuttia. Lisää koneen käydessä vähitellen 75 grammmaa margariinia ja puoli teelusikallista suolaa. Vaivaa, kunnes margariini on täysin sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi puolet lopuista jauhoista taikinaan ja sekoita huolella.

5. Ripottele loput jauhot leivinpöydälle ja nosta taikina jauhojen päälle. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.

6. Kuori yksi omena. Raasta omena ja 150 grammaa mantelimassaa kulhoon. Lisää sata grammaa fariinisokeria, 75 grammaa margariinia ja puolitoista ruokalusikallista kanelia ja puolitoista ruokalusikallista vehnäjauhoja. Sekoita aineksista pehmeästi levityttävä seos.

7. Levitä omena-manteliseos tasaisesti levylle. Kääri levy rullaksi ja jätä saumakohta alapuolelle. Käärimisen aikana pidä taikina kireänä, jotta kierroksia tulee monta. Leikkaa rulla veitsellä vinottain tasakokoisiksi, kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään niin, että leikkauspinnat nousevat ylös.

8. Kohota pullia leivinliinan alla 40 asteisessa uunissa tunnin ajan tai huoneenlämmössä 2–2,5 tuntia.

9. Voitele pullat kaurajuomalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista vegaaniset korvapuustit 225 asteessa uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Sivele pullien pintaan heti uunista tulon jälkeen sokerilientä.

10. Anna pullien jäähtyä ritilän päällä. Viimeistele vegaaniset korvapuustit siivilöimällä päälle tomusokeria.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2022.

Lue myös: Vegaaninen laskiaispulla – paras vegaaninen pullataikina ja veikeät vinkit täytteisiin

Lue myös Anna.fi: Vegaanisen kakun leipomisessa on omat niksinsä – näillä resepteillä ja vinkeillä onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaniset korvapuustit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.