Korvasienibriossit
Korvasieibriossit herättävät ihastuksen kiljahduksia kesäisessä aamupalapöydässä. Opettele korvasienten oikeaoppinen käsittely ja nauti sienten kuninkaasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Korvasienibriossit, taikina
- 100 g voita
- 1 dl maitoa
- 1 ps kuivahiivaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kauraleseitä
- 2 kananmunaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 200 g levittyvää sulatejuustoa
- 3 dl esikäsiteltyjä ja hienonnettuja korvasieniä
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
Korvasienibriossit, voitelu
- 1 keltuainen
Valmistusohje
Korvasienibriossit leivotaan helposti näin
- Kuutioi sata grammaa voita ja nosta pehmenemään huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Lämmitä yksi desilitra maitoa kädenlämpöiseksi ja kaada yleiskoneeseen, jossa on taikinakoukku. Sekoita yksi pussi kuivahiivaa, neljä desilitraa vehnäjauhoja ja puoli desilitraa kauraleseitä.
- Lisää maidon joukkoon desi jauhoseoksesta ja sekoita huolella. Lisää joukkoon kaksi kananmunaa ja sekoita ainekset. Lisää loput jauhoseoksesta sekä yksi ruokalusikallinen sokeria ja yksi teelusikallinen suolaa ja sekoita.
- Vaivaa taikinaa samalla vähitellen lisäten joukkoon pehmenneitä voipaloja. Vaivaa taikinaa yhteensä noin 10 minuuttia.
- Poista taikinakoukku ja peitä kulho kelmulla. Nosta taikina jääkaappiin vähintään tunniksi tai yön yli.
- Vaivaa taikina työpöydällä ja kauli suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä levylle yksi rasia eli 200 grammaa levittyvää sulatejuustoa ja ripottele pinnalle kolme desilitraa käsiteltyjä ja hienonnettuja korvasieniä sekä yksi desilitra ruohosipulisilppua. Kääri rullalle ja leikkaa annospaloiksi.
- Nosta leivinpaperoidulle uunipellille leikkuupinnat ylöspäin. Anna kohota 30–45 minuuttia. Voitele briossit vatkatulla keltuaisella. Paista korvasienibriossit 225 asteisen uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2020.
Korvasienten käsittely
Harjaa korvasienet huolellisesti puhtaiksi hiekasta. Poista jalan tyvet. Keitä sieniä kunnolla väljässä vedessä (1 osa sieniä/ 3 osaa vettä) kaksi kertaa vähintään 5 minuuttia kerrallaan. Heitä keitinvesi pois ja huuhtele sienet huolellisesti runsaassa vedessä keittämisten välillä sekä lopuksi. Keittämisen aikana on tuuletettava hyvin.
Lue myös: Korvasieni on hienostunutta herkkua
Lue myös Anna.fi: Samettinen korvasienikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Korvasienibriossit