Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Korvasienibruschetta

Oikein käsiteltynä metsiemme hienoimmasta aarteesta, korvasienestä jalostuvat upeat herkkuleivät.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • ½ maalaispatonki

korvasienitäyte

  • 1 iso sipuli
  • 4 dl esikäsiteltyjä ja hienonnettuja korvasieniä
  • 25 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ ruukku tuoretta kirveliä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

koristeeksi

  • tuoretta kirveliä

Valmistusohje

1. Viipaloi patonki ja paahda leipäviipaleet joko grillissä tai uunissa grillivastusten alla.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Paista huolella esikäsiteltyjä korvasieniä ja sipulia voissa, kunnes sipulit pehmenevät.

3. Lisää pannulle kerma ja tuorejuusto ja anna seoksen kiehua kasaan, kunnes se on sakean kermaista.

4. Mausta seos hienonnetulla kirvelillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nostele paahdetuille leiville sienimuhennosta ja koristele leivät kirvelinoksilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 11/17.

Bruschetta on kivaa pikkusyötävää:

vuohenjuustobruschetat

Vuohenjuustobruschettat

bruschetta

Bruschettat kesäkaalipestolla

Hernebruschettat

Ruoka.fi: 2 x bruschetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korvasienibruschetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.