Korvasieni-parsapestopasta

Korvasieni-parsapestopasta 

30
min
4 annosta
alle 30 min
Juhlava pastaherkku syntyy rapeaksi paistetusta korvasienestä ja parsa-pestosta.

Ainekset

350 g pastaa
4 dl esikäsiteltyjä ja hienonnettuja korvasieniä
25 g voita

parsapesto

250 g vihreää parsaa
1 dl pinjansiemeniä
1 pieni valkosipulinkynsi
1 nippu tuoretta basilikaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1 dl oliiviöljyä

lisäksi

1/2 dl pinjansiemeniä
parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

1. Valmista ensin parsapesto. Poista parsojen tyvistä kova, puumainen osa. Paloittele ja keitä suolalla maustetussa vedessä 3–4 minuuttia. Kokeile veitsenkärjellä, että parsat ovat napakan pehmeitä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolella.

2. Murskaa pinjansiemenet ja valkosipulinkynsi teholeikkurissa tai morttelissa karkeaksi. Lisää keitetyt parsanvarret ja basilikanlehdet. Aja tai survo ainekset tasaiseksi soseeksi. Lisää parmesaaniraaste, öljy ja suola ja sekoita tasaiseksi.

3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, napakan kypsäksi. Paista huolella esikäsitellyt korvasienet voissa rapeiksi.

4. Valuta pasta ja sekoita joukkoon parsapesto ja korvasienet. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä ja mausta pasta siemenillä ja parmesaaniraasteella.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 11/17.

Sienipasta on herkkua:

pekonipasta

Pekoni-sienipasta

Pasta Finlandese

Kantarelli_kasvispasta

Gluteeniton kantarelli-kasvispasta

Ruoka.fi: Kurpitsa-sienipasta

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
18.06.2017
katri Schröder
anton reenpää