Reseptit
alle 30 min
4

Korvasieni-parsapestopasta

Juhlava pastaherkku syntyy rapeaksi paistetusta korvasienestä ja parsa-pestosta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
350 g pastaa
4 dl esikäsiteltyjä ja hienonnettuja korvasieniä
25 g voita

parsapesto

250 g vihreää parsaa
1 dl pinjansiemeniä
1 pieni valkosipulinkynsi
1 nippu tuoretta basilikaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1 dl oliiviöljyä

lisäksi

1/2 dl pinjansiemeniä
parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

1. Valmista ensin parsapesto. Poista parsojen tyvistä kova, puumainen osa. Paloittele ja keitä suolalla maustetussa vedessä 3–4 minuuttia. Kokeile veitsenkärjellä, että parsat ovat napakan pehmeitä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolella.

2. Murskaa pinjansiemenet ja valkosipulinkynsi teholeikkurissa tai morttelissa karkeaksi. Lisää keitetyt parsanvarret ja basilikanlehdet. Aja tai survo ainekset tasaiseksi soseeksi. Lisää parmesaaniraaste, öljy ja suola ja sekoita tasaiseksi.

3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, napakan kypsäksi. Paista huolella esikäsitellyt korvasienet voissa rapeiksi.

4. Valuta pasta ja sekoita joukkoon parsapesto ja korvasienet. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä ja mausta pasta siemenillä ja parmesaaniraasteella.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 11/17.

Sienipasta on herkkua:

pekonipasta

Pekoni-sienipasta

Pasta Finlandese

Kantarelli_kasvispasta

Gluteeniton kantarelli-kasvispasta

Ruoka.fi: Kurpitsa-sienipasta

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.