Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kung pao -kana

Kung pao -kana on ensimmäisiä aasialaisruokia, joihin suomalaiset rakastuivat. Kiinalaisravintoloista tuttu tulisen makea kanakastike on maustettu setsuaninpippurilla. Ohje on alunperin Sichuanin maakunnasta Lounais-Kiinasta. 

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kung pao -kana

  • 500 g  broilerin paistileikkeitä

Kung pao -kanan marinadi

  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 tl perunajauhoa
  • 1 tl merisuolaa
  • 2 tl chilirouhetta

Kung pao -kana

  • 2 tl setsuaninpippuria (kokonaisia)
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 purjo
  • 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl  rypsiöljyä

Kung pao -kana, kastike

  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 dl vettä
  • 2 tl perunajauhoja

Valmistusohje

Kung pao -kana kokataan helposti näin:

  1. Leikkaa 500 grammaa broilerin paistileikkeitä pienemmiksi paloiksi.
  2. Sekoita kulhossa marinadin ainekset: kolme ruokalusikallista soijakastiketta, kaksi ruokalusikallista riisiviinietikkaa, kaksi teelusikallista perunajauhoja, yksi teelusikallinen merisuolaa ja kaksi teelusikallista chilirouhetta. Yhdistä broilerit ja marinadi. Sulje kulho ja nosta se kylmään pariksi tunniksi.
  3. Rouhi kaksi teelusikallista setsuaninpippureita ja yksi teelusikallinen mustapippureita huhmareessa. Hienonna yksi purjo, raasta noin viiden senttimetrin pituinen pala tuoretta inkivääriä sekä hienonna neljä valkosipulinkynttä.
  4. Kuumenna pannulla ruokalusikallinen rypsiöljyä, lisää pippurit öljyyn ja kuullota hetki.
  5. Lisää hienonnettu purjo, inkivääri ja valkosipuli. Kuullota pari minuuttia miedolla lämmöllä.
  6. Lisää broilerit ja paista noin viisi minuuttia.
  7. Sekoita kastikkeen aineet eli kolme ruokalusikallista soijakastiketta, yksi ruokalusikallinen riisiviinietikkaa, yksi ruokalusikallinen sokeria, yksi ruokalusikallinen paahdettua seesamiöljyä, yksi desi vettä ja kaksi teelusikalista perunajauhoja pienessä kulhossa ja kaada pannulle. Kypsennä noin vartti.
  8. Tarjoa kung pao -kana keitetyn riisin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2021.

Lue myös: Kana-nuudelikeitto

Lue myös Anna.fi: Makea kiinalainen broileri


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kung pao -kana

Aasialaisen ruoan ystävä

Tässä reseptissä on kastikkeen perunajauhon määrä aivan väärässä suhteessa nesteen määrään verrattuna. Ruoka on myös lähes syömäkelvottoman suolainen. Lopputuloksena pitäisi olla kauniisti kiiltäviä kananpaloja eikä tuollaista limaa, joka näkyy kuvankin kulhossa. Täysin epäonnistunut resepti.

Sanna Mansikkamäki

Reseptiin on korjattu oikea määrä perunajauhoja. Oikea määrä on kaksi teelusikallista (ei 2 rkl). Suolaisuus riippuu soijakastikkeen suolaisuudesta tai käytettävän suolan laadusta. Lisäsuolan voi jättää pois tai käyttää vähäsuolaista soijakastiketta.

Kokkiutuva

Aivan liikaa suolaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.