Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Kung pao -kana

Kung pao -kana on ensimmäisiä aasialaisruokia, joihin suomalaiset rakastuivat. Kiinalaisravintoloista tuttu tulisen makea kanakastike on maustettu setsuaninpippurilla. Ohje on alunperin Sichuanin maakunnasta Lounais-Kiinasta. 

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kung pao -kana

500 g  broilerin paistileikkeitä

Kung pao -kanan marinadi

3 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 tl perunajauhoa
1 tl merisuolaa
2 tl chilirouhetta

Kung pao -kana

2 tl setsuaninpippuria (kokonaisia)
1 tl mustapippuria
2 rkl rypsiöljyä
1 purjo
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
1 rkl  rypsiöljyä

Kung pao -kana, kastike

3 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 dl vettä
2 tl perunajauhoja

Keskustelu

Tässä reseptissä on kastikkeen perunajauhon määrä aivan väärässä suhteessa nesteen määrään verrattuna. Ruoka on myös lähes syömäkelvottoman suolainen. Lopputuloksena pitäisi olla kauniisti kiiltäviä kananpaloja eikä tuollaista limaa, joka näkyy kuvankin kulhossa. Täysin epäonnistunut resepti.

Reseptiin on korjattu oikea määrä perunajauhoja. Oikea määrä on kaksi teelusikallista (ei 2 rkl). Suolaisuus riippuu soijakastikkeen suolaisuudesta tai käytettävän suolan laadusta. Lisäsuolan voi jättää pois tai käyttää vähäsuolaista soijakastiketta.

Kommentoi juttua: Kung pao -kana

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X