Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuohuviiniglögi

Yhä useampi nauttii glögin kylmänä ja kuplivana. Kuohuviiniglögi on hienostunut versio perinteisestä glögistä. Paras itse tehty juoma sekoitetaan kuivasta kuohuviinistä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kuohuviiniglögi

  • 1 mandariinin kuori ja mehu
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 kanelitanko
  • 6 rkl granaattiomenan siemeniä
  • ¾ l kuohuviiniä

Valmistusohje

Kuohuviiniglögi tehdään helposti näin:

1. Pese yksi mandariini kuumalla vedellä ja kuori se. Puserra mehu talteen.

2. Mittaa puolitoista desilitraa vettä ja yksi desilitra sokeria kattilaan. Lisää mandariinin kuoret ja mehu. Halkaise yksi vaniljatanko ja lisää se liemeen kanelitangon kanssa. Keitä hiljalleen 10–15 minuuttia. Anna siirapin jäähtyä, siivilöi ja laita jääkaappiin.

3. Jaa siirappi kuohuviinilasien pohjalle. Lisää kuusi ruokalusikallista granaattiomenan siemeniä. Kaada yksi pullo kylmää kuohuviiniä laseihin juuri ennen tarjoamista. Kuohuviiniglögi maistuu ihanalta lohitartarilla täytettyjen rieskakuppien kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Miten glögi kannattaa terästää ja tuunata? Lue ammattilaisen vinkit ja ideat

Lue myös Anna.fi: Glögin uudet maut – kokeile näitä versioita perinteisestä joulujuomasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuohuviiniglögi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.