Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Kurkku-halloumivartaat

Kurkku-halloumivartaat vievät jalat alta! Avomaankurkku sopii napakan rakenteen vuoksi loistavasti grilliin. Suolainen halloumijuusto on kurkun mainio makupari.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurkku-halloumivartaat

4 avomaankurkkua

Marinadi

3 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi 
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 dl omenaviinietikkaa
Mainos

Lisäksi

200 g halloumia tai grillijuustoa (Valio)
4 grillitikkua

Minttujogurtti

3 rkl tuoretta vahvaa minttua  hienonnettuna
2 dl maustamatonta kreikkalaista jugurttia
1 tl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
1 tl oliiviöljyä

Valmistusohje

Kurkku-halloumivartaat tehdään näin:

  1. Pese ja halkaise neljä avomaankurkkua.
  2. Kuori ja hienonna yksi valkosipulinkynsi. Lisää joukkoon kolme ruokalusikallista öljyä, yksi teelusikallinen suolaa, yksi teelusikallinen sokeria ja puoli desilitraa omenaviinietikkaa. Kaada kurkkujen päälle ja anna marinoitua noin 30 minuuttia.
  3. Ota 200 grammaa halloumijuustoa. Leikkaa juustosta neljä paksua siivua.
  4.  Liota puisia grillitikkuja 30 minuuttia vedessä ja halkaise tikut kahtia. Pujota grillitikkuun ensin kurkku sitten juusto ja lopuksi vielä kurkku.
  5. Grillaa kurkku-halloumivartaita kuumassa öljytyssä grillissä noin 10 minuuttia, kääntele varovasti.
  6.  Valmista kastike hienontamalla ensin kolme ruokalusikallista tuoretta vahvaa minttua. Sekoita joukkoon kaksi deilitraa maustamatonta kreikkalaista gurttia, yksi teelusikallinen juoksevaa hunajaa, puoli teelusikallista suolaa, yksi ruokalusikallinen tuorepuristettua sitruunamehua ja yksi teelusikallinen oliiviöljyä. Anna maustua hetki kylmässä. Tarjoa kurkku-halloumivartaat minttujogurtin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2020.

Lue myös: Näin grillaat kasviksia

Lue myös Anna.fi: Kasvis-halloumivartaat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurkku-halloumivartaat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X