Reseptit
alle 30 min
2
Kiitos

Kurkkusour

Kurkkusour on täydellinen drinkki ja yhdistelmä makeaa ja hapanta. Pehmeä vaahto kruunaa raikkan juoman. Poimi vinkki myös mocktailiin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sokeriliemi

2 dl sokeria
1 dl vettä
Mainos

Kurkkusour

1/3 kurkkua
1 dl basilikanlehtiä
4 cl sokerilientä
8 cl giniä
4 cl limetin tuorepuristettua mehua
1 luomukananmunan valkuainen
runsaasti jäitä

Valmistusohje

  1. Kurkkusour valmistetaan helposti. Valmista sokeriliemi valmiiksi. Sen pitää olla jäähtynyttä. Se säilyy jääkaapissa pienessä pullossa pitkään, jos et käytä kaikkea heti. Keitä kaksi desilitraa sokeria ja yksi desilitra vettä kattilassa pari minuuttia, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä ja kaada pulloon. Säilytä jääkaapissa.
  2. Kuutioi 1/3 kurkusta ja laita se sekä 25 grammaa basilikan lehtiä cocktailravistimeen tai hillopurkkiin. Murskaa aineksia vähän. Mittaa joukkoon neljä senttilitraa sokerilientä, kahdeksan senttilitraa giniä, neljä senttilitraa limetin tuorepuristettua mehua, yksi luomukananmunan valkuainen ja runsaasti jäitä. Ravista voimakkaasti.
  3. Jäähdytä lasit pakastimessa kylmiksi tai täytä lasit jäillä, että ne viilenevät. Siivilöi kurkkusour lasiin jäiden päälle tai tarjoile ilman jäitä kylmästä lasista. Koristele halutessasi. Tästä määrästä tulee kaksi cocktailia.

VINKKI: Alkoholittoman mocktailin voi valmistaa käyttämällä ginin tilalla esimerkiksi Alkossa myytävää alkoholitonta Seedlip-tislettä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2020.

Katso myös: Juhannuksen parhaat kesäjuomat

Anna.fi/ruoka: Kurkku-vadelmakannu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurkkusour

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X