Kesän raikas appelsiinidrinkki

Juhannuksen parhaat kesäjuomat

Kylmä ja kuohuva juoma kruunaa juhannusjuhlat. Raikkaat kesäjuomat syntyvät keskikesän parhaista raaka-aineista: raparperista, mansikoista ja koivunlehdistä.

Raparperilikööristä ja kuohuviinistä sekoitettu raparperi-kir tai koivunoksalla koristeltu vihreä juhannusjuoma sopivat juhannusjuhlien alkumaljaksi.

Helmeilevään marjajuomaan voi upottaa pakastimen perukoille unohtuneet viimekesäiset marjat.

Puut ja pensaat ovat juhannuksena vehreimmillään, joten mikäpä sopisi juhannuksen jano- tai ruokajuomaksi paremmin kuin itse keitetty koivunlehtijuoma tai mustaherukanlehtijuoma. Molemmat juomat voi halutessaan laimentaa kivennäisvedellä.

Raparperin varsista keitetty kirpakka kesäjuoma maistuu juhannusjuomana sellaisenaan tai laimennettuna vaikka sitruunalla maustetulla kivennäisvedellä, siiderillä tai valkoviinillä. Juoma sopii hyvin myös mansikkaboolin pohjaksi.

Sitruunajuomasta, ginistä ja tuoreesta mintusta syntyy sitruuna-minttushotti, joka sopii loistavasti suun raikastamiseen juhannusaterialla eri ruokalajien välillä.

Vesimelonimalja sekoitetaan meloninkuoreen tuoreista mansikoista, vesimelonista ja mehusta tai siideristä. Maljan voi tarjota vaikka raikkaana ja kevyenä jälkiruokana tuhdin grilliaterian päätteeksi.

Raikkaita juhannusbooleja ja -drinkkejä

Isoon kannuun sekoitettu booli on kätevä juoma rennoissa juhannusjuhlissa, joissa vieraita on useampi.

Sitruunainen mansikkasangria on raikkaan hedelmäinen, valkoviinipohjainen kesäjuoma. Mansikkabooli puolestaan on makea ja kupliva juoma, jota helppo jatkaa pitkin iltaa. Raparperi-mansikkasangria on alkoholiton versio kesäisestä juomasta.

Jos keskikesän aurinko porottaa paahteisesti, voi juhannuksen kunniaksi sekoitella muutaman virkistävän cocktailin, kuten limetin raikkaan caipirinhan tai frozen cosmopolitanin.

Hileinen mansikkadrinkki tehdään tuoreista mansikoista. Jälkiruoaksikin sopivan drinkin voi halutessaan terästää vaikka tequilalla ja appelsiiniliköörillä tai tehdä kokonaan alkoholittomana.

Myös makean mansikkaisen juhannusjuoman sekä herkullisella marjavartaalla koristellun kesämaljan voi yhtä hyvin sekoittaa niin aikuisille kuin lapsillekin sopivana versiona.

Lisää ideoita juhannusaterialle:

Grillikekkereiden juhannusmenu

Juhannusruoka maistuu satoi tai paistoi

Juhannuksen juhla-ateria katetaan ulos

Ruoka.fi: Rento juhannusmenu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juhannuksen parhaat kesäjuomat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X