Reseptit
30
Kiitos

Kurpitsakakku

Kurpitsakakku on mehevän kostea kahvikakku, joka on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta. Kakun voi leipoa myös omenahillosta. Tämä ohje on Kotilieden lukijakilpailun parhaimmistoa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurpitsakakku:

2-3 dl vähäsokerista kurpitsa- tai omenahilloa
100 g suolatonta voita
200 g valkosuklaata
4 (luomu)kananmunaa
1 dl erikoishienoa sokeria
1 ps (80 g) mantelirouhetta
jauhettua mantelia
1 ⅓ dl karkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta

Valmistusohje

1. Voitele torvellinen kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Kuumennna uuni 180 asteeseen.

2. Sulata voi kasarissa ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä hetki. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen kurpitsahillo. Sekoita tasaiseksi.

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten käsin.

4. Lisää jäähtynyt voi-valkosuklaa-hilloseos hyvin sekoittaen. Varo kuitenkin sekoittamasta taikinaa liikaa.

5. Sekoita mantelirouhe, -jauhe, vehnäjauhot, leivin- ja vaniljajauhe hyvin keskenään. Lisää jauhoseos varovasti taikinaan ja kaada valmis seos vuokaan. Taikina jää melko notkeaksi, mutta tasoita kuitenkin taikinan pinta. Paista kurpitsakakkua 180 asteessa noin 40-45 minuuttia. Tärkeää: Tarkista kakun kypsyyttä puutikulla ensimmäisen kerran noin 40 minuutin kuluttua. Jos kakku on vielä raaka, jatka kypsennystä kaksi minuuttia kerrallaan. Kurpitsakakun pitää olla juuri ja juuri kypsä (samaan tyyliin kuin porkkakakkua paistettaessa).

6. Nosta kypsä kurpitsakakku ritilän päälle jäähtymään noin tunniksi, mutta peitä pinta esimerkiksi voipaperilla, jotta kosteutta ei haihtuisi liikaa. Kumoa kakku ja nosta peitettynä kylmään jäähtymään. Kurpitsakakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta.

Resepti: Hilkka Juhola-Puha, Hyvinkää

Kokeile myös muita meheviä kakkureseptejä:
Viikunakakku
Mehevä taatelikakku
Punssikakku
Ruoka.fi: Pähkinäinen porkkanakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X