Kurpitsalatte
Kurpitsalatte eli pumpkin spice latte on syksyn taivaallisin kahvijuoma, joka maustetaan piparkakulta ja vaahterasiirapilta maistuvalla kurpitsapyreellä. Katso videolta, miten helposti juoma valmistuu!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kurpitsalatte eli pumpkin spice latte
- 200 g myskikurpitsaa
- 4 tl piparkakkumausteseosta
- 8 tl vaahterasiirappia
- 4 annosta espressokahvia keitettynä
- 8 dl maitoa tai maitojuomaa
Koristelu
- 1 tl piparkakkumausteseosta tai kanelia
- 2 dl kermaa vaahdotettuna (jos haluat)
Valmistusohje
Kurpitsalatte eli pumpkin spice latte valmistuu helposti näin:
- Esivalmistele kaikki raaka-aineet valmiiksi. Kypsennä noin 200 grammaa kuorittua myskikurpitsaa mikrossa pehmeäksi. Soseuta haarukalla tai sauvasekoittimella. Jäähdytä. Voit halutessasi pakastaa kurpitsapyreetä valmiisiin pieniin pusseihin tai jääpalamuotteihin seuraavaa käyttöä varten.
- Laita mukin pohjalle jokaiselle reilu ruokalusikallinen kurpitsapyreetä.
- Ripottele jokaiseen mukiin yksi teelusikallinen piparkakkumausteseosta ja lorauta päälle kaksi teelusikallista vaahterasiirappia per annos.
- Kaada päälle haluamasi määrä kahvia.
- Kuumenna maito tai maitojuoma ja vaahdota se. Kaada maito ja vaahto mukiin.
- Koristele annokset piparkakkumausteseoksella tai kanelilla.
- Voit halutessasi vaahdottaa annosten päälle kaksi desiä kermaa. Kermavaahto kruunaa kurpitsalatte-kahvin. Sen voi jättää halutessaan myös pois.
Vinkki! Katso myös Kotilieden ohje piparkakuille.
Katso videolta, miten kurpitsalatte valmistetaan:
Lue myös Anna.fi: Glögin uudet maut – kokeile näitä versioita perinteisestä joulujuomasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurpitsalatte