Reseptit
4
Kiitos

Kurpitsarisotto

Kurpitsarisotto on herkullinen, makeansuolainen syysruoka. Käytä risoton valmistukseen vain risottoriisiä. Suussa sulava kurpitsarisotto viimeistellään saksanpähkinöillä ja sinihomejuustolla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurpitsarisotto:

400 g kurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 1/2 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
8-10 dl kasvislientä
1 1/2 dl raastettua parmesaanijuustoa
1 rkl voita
1/2 tl mustapippuria
(suolaa)

Päälle:

sinihomejuustomurua
saksanpähkinärouhetta

Valmistusohje

Kurpitsarisotto valmistuu meheväksi näin:

1. Kuori kurpitsa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kurpitsaa ja sipuleita noin 2 minuuttia kuumassa öljyssä. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa ja viinin imeytyä riisiin.

2. Kauho kuumaa kasvislientä riisien sekaan noin 1 dl kerrallaan. Sekoita koko ajan. Anna nesteen imeytyä, ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen. Lisää lientä, kunnes riisit ovat kypsiä. Risotto saa jäädä löysäksi.

3. Lisää lopuksi parmesaani, voi sekä pippuria ja tarkista suolan määrä. Lusikoi lautasille ja lisää päälle sinihomejuustomurua ja saksanpähkinärouhetta.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 20/17.

Lisää syksyisiä risottoja:

bataatti-vuohenjuustorisotto

Bataatti-vuohenjuustorisotto

Maa-artisokkarisottoa kulhoissa

Maa-artisokkarisotto

suppisrisotto

Suppisrisotto

Ruoka.fi: Punajuuririsotto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsarisotto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X