Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kylmäsavulohileipä

Kylmäsavulohileipä on klassikko! Makean maltaisen saaristolaisleivän ja suolaisen kalan yhdistelmä toimii aina.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kylmäsavulohileipä

  • 4 viipaletta saaristolaisleipää
  • 4 rkl piparjuurituorejuustoa
  • 4 viipaletta kylmäsavulohta
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl sormisuolaa
  • 2 oksaa tilliä
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Katso videolta, miten kylmäsavulohileipä valmistuu:

Kylmäsavulohileipä valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa neljä viipaletta leipää. Levitä leipäviipaleiden toiselle puolelle piparjuurituorejuustoa. Laita päälle kylmäsavulohiviipaleet.
  2. Lisää löysäksi keitetyt kananmunan puolikkaat.
  3. Mausta mustapippurilla, sormisuolalla ja sitruunanmehulla.
  4. Koristele jokainen kylmäsavulohileipä tuoreella tillillä.

Vinkki! Voit myös asetella kunkin leivän päälle sitruunalohkon. Pese sitruuna ensin hyvin ja leikkaa lohkoiksi.

Kylmäsavulohileipä löysäksi keitetyllä kananmunalla.
Voit keittää kananmunan haluamallesi kypsyydelle. Kuvan kananmunia on keitetty neljä ja puoli minuuttia. Kylmään veteen laitettujen kananmunien keittoaika alkaa siitä, kun vesi alkaa kiehua. © Sinimaria Halonen

Lue myös Anna.fi: Avokado-kylmäsavulohileipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kylmäsavulohileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.