Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Lammaskaalikeitto

Lammaskaalikeiton maku vain paranee, mitä pidempään haudutat valkokaalia ja karitsanpotkaa. Jos lisäät lammaskeittoon myös hapankaalia, saat siitä entistä ruokaisamman.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lammaskaalikeitto

2 karitsanpotkaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
10 kokonaista maustepippuria
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl suolaa
timjamin oksa
3 laakerinlehteä
vettä
1,5 kg valkokaalia
4 porkkanaa
(500 g hapankaalia)
Mainos

Valmistusohje

Lammaskaalikeitto valmistuu helposti:

1. Huuhdo ja kuivaa karitsanpotkat. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista potkat ja sipulit öljyssä. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät reilusti. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää mausteet ja keitä tunti.
2. Silppua kaali ja kuori porkkanat. Nosta potkat liemestä. Siivilöi liemi. Lisää kasvikset liemeen ja keitä noin 30 minuuttia, kunnes kaali on pehmeää. Jos haluat, voit lisätä joukkoon huuhdottua ja valutettua hapankaalia. Keittoa voi hauduttaa pidempäänkin, maku vain paranee.
3. Poista potkista luut ja paloittele liha keittoon.

 

Katso myös nämä reseptit:

mummolan-hapankaalikeitto

Mummolan hapankaalikeitto

grillattu karitsa

Grillattu karitsa

Hapankaalikeitto

Portugalilainen kaalikeitto: Caldo verde

Ruoka.fi: Caldo verde – portugalilainen kaalikeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lammaskaalikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X