Reseptit
10
Kiitos

Lammaslihapullat

Lammaslihapullat maustetaan Lähi-Idän tapaan valkosipulilla, kanelilla, juustokuminalla, silputulla taatelilla, lehtipersiljalla ja korianterilla. Lisänä maistuu raikas ja ruokaisa tabbule-salaatti.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lammaslihapullat

2 dl bulguria
7 dl vettä
2 tl suolaa
1 kg lampaanjauhelihaa
1 silputtu sipuli
4 silputtua valkosipulinkynttä
öljyä
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
1 tl kuminaa
1 tl savupaprikaa
ripaus muskottipähkinää
1 tl sumakkia tai 1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
100 g silputtua taatelia
1 dl silputtua lehtipersiljaa
ruukku tuoretta korianteria
2 kananmunaa

Valmistusohje

1. Huuhdo bulguria runsaassa vedessä noin neljä kertaa. Valuta ja lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä 10 minuuttia ja kaada siivilään jäähtymään.

2. Kuullota sipulit öljyssä ja sekoita bulguriin. Lisää joukkoon mausteet ja silputut yrtit sekä kananmunat ja lopuksi jauheliha. Lisää tarpeen mukaan vettä. Sekoita tasainen taikina.

3. Muovaa sukkulan muotoisiksi pyöryköiksi ja paista pannulla öljyssä tai uunissa. Lammaslihapullat voi tarjota meze-pöydässä sellaisenaan tai tomaattikastikkeessa riisin kanssa. Lisukkeeksi sopii myös tabbule-salaatti.

 

Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja:

Marokkolainen uunilohi
Marokkolainen uunilohi


Pitaleivät


Sitruunakakku ja jogurttikastike

marokkolainen pasteija
Ruoka.fi: Marokkolaiset fetapasteijat

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lammaslihapullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X