1. Ota kaksi noin puolentoista kilon karitsanviulua huoneenlämpöön riittävän ajoissa, 2–3 tuntia ennen paistamista. Jos käytät pakastettua lihaa, sulata liha huolellisesti (1-2 vrk jääkaapissa) ja varmista, että liha ei ole enää jäinen keskeltä. Leikkaa lihasta kalvot ja enimmät rasvat pois.
2. Soseuta kaksi desilitraa kuusenkerkkiä, kaksi ruokalusikallista kuivattuja ja jauhettuja vuohenputkenlehtiä, kaksi ruokalusikallista nokkosjauhetta, kahdeksan valkosipulinkynttä, kaksi desilitraa rypsi- tai oliiviöljyä ja ruokalusikallinen suolaa tehosekoittimessa.
3. Tee lihan pintaan muutama viilto ja hiero mausteseos lihan pintaan ja viiltoihin. Säästä pari ruokalusikallista mausteseosta kastiketta varten.
4. Paista viuluja 175-asteisessa uunissa, noin kolme tuntia. Ylikypsä liha on sisältä 75–80 asteista.
5. Peitä kypsä paisti leivinpaperilla ja foliolla ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.
6. Leikkaa ylikypsä karitsanviulu tai revi ylikypsää lihaa haarukalla tarjolle. Luun ympärille voi sitoa pellavasta repäistyn kaistaleen, jolla kiedotaan koristeet kiinni.
Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoislehdessä 2022.
Lue myös: Lammas maistuu arki-iltana ja juhlapöydässä – kokosimme parhaat lammasreseptit padoista paisteihin
Lue myös Anna.fi: Näin onnistut lampaanlihan valmistamisessa – kokosimme parhaat lammasreseptit sekä vinkit marinointiin ja lisukkeisiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsanviulu