Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Haalea juuressalaatti

Uunissa maukkaiksi paahtuneet juurekset ja sipulit saavat pinnalleen belugalinssihelmiä ja saksanpähkinärouhetta. Lämmin salaatti on syksyn superruokaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Lämmin juuressalaatti:

  • 1 kg juureksia (palsternakka, porkkana, punajuuri, raitajuuri tai retiisi)
  • 4 nippusipulia
  • kukkakaali
  • ½ dl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 2 tl ruokosokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 dl mustia belugalinssejä
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Lämmin juuressalaatti valmistuu näin. Puhdista ja lohko juurekset. Lado juurespalat, kokonainen kukkakaali ja sipulit uunivuokaan. Sekoita mausteet öljyyn ja valuta seos kasviksille. Paahda uunissa 200 asteessa noin tunti.

2. Lisää linssit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä 20 minuuttia, valuta ja anna jäähtyä.

3. Kokoa aineksista lämmin juuressalaatti. Ripota salaatin pinnalle rouhittuja pähkinöitä.

Lämmin juuressalaatti
Juuressalaatin voi koota mieleisistään kasviksista. Belugalinssien sijaan salaattiin sopivat myös vihreät linssit. Kuva: Riikka Hurri

Lisää reseptejä:

Hunajaiset uunijuurekset Halloumi-juuresvuoka Ruoka.fi: Juurespyttipannu

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Haalea juuressalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.