Reseptit
30-60 min
4

Haalea juuressalaatti

Uunissa maukkaiksi paahtuneet juurekset ja sipulit saavat pinnalleen belugalinssihelmiä ja saksanpähkinärouhetta. Lämmin salaatti on syksyn superruokaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg juureksia (palsternakka, porkkana, punajuuri, raitajuuri tai retiisi)
4 nippusipulia
kukkakaali
½ dl öljyä
1 tl suolaa
mustapippurirouhetta
2 tl ruokosokeria
puolikkaan sitruunan mehu
2 dl mustia belugalinssejä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Puhdista ja lohko juurekset. Lado juurespalat, kokonainen kukkakaali ja sipulit uunivuokaan. Sekoita mausteet öljyyn ja valuta seos kasviksille. Paahda uunissa 200 asteessa noin tunti.

2. Lisää linssit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä 20 minuuttia, valuta ja anna jäähtyä.

3. Kokoa aineksista haalea salaatti. Ripota pinnalle rouhittuja pähkinöitä.

Lisää reseptejä:

Hunajaiset uunijuurekset
Halloumi-juuresvuoka
Ruoka.fi: Juurespyttipannu

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Haalea juuressalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X