
Lämmin peruna-sipulisalaatti
Parempaa tapaa hyödyntää tähteelle jääneet varhaisperunat tuskin löytyy. Lämmin peruna-sipulisalaatti valmistuu letkeästi muurikalla paistaen. Paistos sopii lisukkeeksi grilliruoille ja taipuu kokonaiseksi ateriaksi lisäämällä joukkoon esimerkiksi makkaran paloja.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Lämmin peruna-sipulisalaatti:
- 1 kg keitettyjä uusia perunoita
- 1 fenkoli
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 nippu uutta sipulia varsineen
- 1 luomusitruunan raastettu kuori
- ripaus sormisuolaa
Valmistusohje
Lämmin peruna-sipulisalaatti valmistuu helposti näin:
1. Kuori ja lohko jäähtyneet perunat. Halkaise fenkoli ja poista kanta. Leikkaa suikaleiksi. Hienonna sipulit varsineen. Lämmitä muurikalla öljyä ja lisää perunat. Kääntele, kunnes perunat saavat väriä.
2. Lisää fenkolit ja sipulit. Mausta sitruunan kuorella ja suolalla. Nosta pannu syrjään ja lisää joukkoon loput öljystä.
Katso myös: Perunasalaatti x 5
Katso myös Anna.fi/ruoka: Grillattu perunasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämmin peruna-sipulisalaatti