Perunasalaatti

Perunasalaatti x 5

Perunasalaatti pitää pintansa vapun herkkupöydissä ja piknikkoreissa. Se on maukas, ruokaisa ja helppotekoinen tarjottava, jonka voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin!

Perunasalaatti on myös helppo pakata mukaan piknikkoriin, ja perinteiseen perunasalaattiin kyllästyneillekin löytyy liuta uusia reseptejä kokeiltavaksi.

Äidin perunasalaatti on perinteinen, majoneesikastikkeen maustama perunasalaatti, joka maistuu lihapullien tai nakkien parina.

Kevyempää perunasalaattireseptiä metsästävien kannattaa kokeilla raikasta perunasalaattia, jossa keitetyt perunat saavat seuraa kesäkurpitsasta, fenkolista, kirsikkatomaateista ja avokadosta. Perunasalaatin kruunaa sitruunalla maustettu öljykastike, joka on raikas ja majoneesikastiketta kevyempi vaihtoehto.

Värikäs perunasalaatti tuo vapun ruokapöytään iloisia värejä ja Välimeren makuja. Maukas salaatti syntyy pestolla maustetuista perunoista, kirsikkatomaateista, oliiveista ja artisokista. Salaatti sopii tarjottavaksi sekä sellaisenaan että grillatun kanan, makkaran tai kalan kanssa.

Muna-anjovissalaatti on helppo, muutamasta aineksesta syntyvä perunasalaatti, joka maistuu sekä pikkutunneille venähtäneiden vappujuhlien suolapalana että seuraavan päivän myöhäisellä aamiaisella.

Piparjuuri-lohiperunasalaatti vaatii hiukan näpertelyä, sillä piparjuurella tai wasabilla maustettu perunasalaatti kääräistään lohiviipaleiden sisään ja tarjotaan ruohosipulilla koristeltuina annoksina. Pienet lohi-perunasalaattiannokset sopivat vaikka vappulounaan alkupalaksi tai vappubrunssin noutopöytään.

Lisää ruokaideoita vapuksi:

Vappupiknik helpoilla herkuilla

Vappubrunssi keväisillä herkuilla

Sima tekee vapun

Ruoka.fi: Vapun nakit testauksessa

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perunasalaatti x 5

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X