Reseptit

Lämmin selleri-kinkkusalaatti

Ainekset

  • 1 mukulaselleri
  • suolaa, vettä
  • 1 omena
  • noin 2 rkl valkoviiniä tai omenamehua
  • (sitruunamehua)
  • sokeria
  • 1-2 rkl voita tai öljyä
  • 1 sipuli tai purjo
  • valkopippuria
  • 100 g kinkkua
  • (kermaa, sinappia, sitruunapippuria)

Valmistusohje

Lämmin selleri-kinkkusalaatti
  1. Keitä selleri kokonaisena kuorineen suolalla maustetussa vedessä noin 45 minuuttia tai viipaleina 10-20 minuuttia. Selleri saa jäädä kovahkoksi. Huuhdo kylmällä vedellä, kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja kuutioi omena. Mausta valkoviini ripauksella sokeria tai omenamehu vähän sitruunamehulla ja höyrytä omenakuutiot muutaman minuutin ajan kannen alla. Omenakuutiot saavat pehmentyä, muttei soseutua.
  3. Hienonna sipuli tai purjo ja pehmennä vähässä rasvassa. Lisää selleri- ja omenakuutiot, kuutioitu kinkku ja valkopippuria. Kastikkeeksi voit lisätä tilkan sinapilla ja sitruunapippurilla maustettua kermaa. Tarjoa kuumana uuniperunan tai paahtoleivän kanssa.
  • Pakasta selleriä keitettyinä viipaleina. Kuorruta uunissa kinkkuviipaleilla, sienimuhennoksella ja juustoraasteella peitettynä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämmin selleri-kinkkusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.