Lämmin selleri-kinkkusalaatti
- Gluteeniton
Ainekset
- 1 mukulaselleri
- suolaa, vettä
- 1 omena
- noin 2 rkl valkoviiniä tai omenamehua
- (sitruunamehua)
- sokeria
- 1-2 rkl voita tai öljyä
- 1 sipuli tai purjo
- valkopippuria
- 100 g kinkkua
- (kermaa, sinappia, sitruunapippuria)
Valmistusohje
- Keitä selleri kokonaisena kuorineen suolalla maustetussa vedessä noin 45 minuuttia tai viipaleina 10-20 minuuttia. Selleri saa jäädä kovahkoksi. Huuhdo kylmällä vedellä, kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja kuutioi omena. Mausta valkoviini ripauksella sokeria tai omenamehu vähän sitruunamehulla ja höyrytä omenakuutiot muutaman minuutin ajan kannen alla. Omenakuutiot saavat pehmentyä, muttei soseutua.
- Hienonna sipuli tai purjo ja pehmennä vähässä rasvassa. Lisää selleri- ja omenakuutiot, kuutioitu kinkku ja valkopippuria. Kastikkeeksi voit lisätä tilkan sinapilla ja sitruunapippurilla maustettua kermaa. Tarjoa kuumana uuniperunan tai paahtoleivän kanssa.
- Pakasta selleriä keitettyinä viipaleina. Kuorruta uunissa kinkkuviipaleilla, sienimuhennoksella ja juustoraasteella peitettynä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämmin selleri-kinkkusalaatti