Lämpimät sienivoileivät
Lämpimät sienivoileivät kätkevät sisäänsä kantarellien lisäksi italialaista juustoa, kinkkua ja rucolaa. Lämppärit paistuvat helposti pannulla. Ainekset voi ottaa mukaan myös retkelle ja paistaa leivät halsterissa nuotiolla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
Lämpimät sienivoileivät
- 1 kpl ciapatta tai muu vaalea leipä
- 300 g kantarelleja (tuoreita tai pakaste)
- 2 kpl sipulia
- 1 rkl rypsiöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- 100 g italialaista taleggio-juustoa tai muuta pehmeää runsasrasvaista juustoa
- 100 g italialaista ilmakuivattua bresaola-leikkelettä ohuina viipaleina
- 1 rku rucolaa
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Lämpimät sienivoileivät tehdään helposti pannulla näin:
Lämpimät sienivoileivät voi tehdä tuoreista tai pakastetuista kantarelleista.
- Viipaloi leipä. Puhdista 300 grammaa kantarelleja ja revi sienet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna kaksi sipulia.
- Paahda sieniä ja sipuleita ensin kuivalla pannulla, kunnes sienistä irtoaa suurin osa nesteistä. Lisää pannulle ruokalusikallinen rypsiöljyä, vähennä hieman lämpöä ja kääntele seosta 5 minuuttia, jotta sipulit pehmenevät. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Levitä puolelle leipäviipaleista sieniseosta. Viipaloi 100 grammaa juustoa. Jaa leiville juustoviipaleet ja 100 grammaa kinkkuviipaleita ja ruukku rucolaa kanssa. Nosta päälle loput leivistä.
- Kuumenna pannulla kaksi ruokalusikallista voita ja paista leivät muutamassa erässä, molemmin puolin kevyesti rasvassa, kunnes juusto alkaa hieman sulamaan.
- Tarjoa lämpimät sienileivät lounaana tai iltapalana.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2020.
Lue myös: 5 x lämmin voileipä
Lue myös Anna.fi: 15 voileipäideaa piknikille
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämpimät sienivoileivät