Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lämpimät sienivoileivät

Lämpimät sienivoileivät kätkevät sisäänsä kantarellien lisäksi italialaista juustoa, kinkkua ja rucolaa. Lämppärit paistuvat helposti pannulla. Ainekset voi ottaa mukaan myös retkelle ja paistaa leivät halsterissa nuotiolla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Lämpimät sienivoileivät

  • 1 kpl ciapatta tai muu vaalea leipä
  • 300 g kantarelleja (tuoreita tai pakaste)
  • 2 kpl sipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 100 g italialaista taleggio-juustoa tai muuta pehmeää runsasrasvaista juustoa
  • 100 g italialaista ilmakuivattua bresaola-leikkelettä ohuina viipaleina
  • 1 rku rucolaa
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Lämpimät sienivoileivät tehdään helposti pannulla näin:

Lämpimät sienivoileivät voi tehdä tuoreista tai pakastetuista kantarelleista.

  1. Viipaloi leipä. Puhdista 300 grammaa kantarelleja ja revi sienet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna kaksi sipulia.
  2. Paahda sieniä ja sipuleita ensin kuivalla pannulla, kunnes sienistä irtoaa suurin osa nesteistä. Lisää pannulle ruokalusikallinen rypsiöljyä, vähennä hieman lämpöä ja kääntele seosta 5 minuuttia, jotta sipulit pehmenevät. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  3. Levitä puolelle leipäviipaleista sieniseosta. Viipaloi 100 grammaa juustoa. Jaa leiville juustoviipaleet ja 100 grammaa kinkkuviipaleita ja ruukku rucolaa kanssa. Nosta päälle loput leivistä.
  4. Kuumenna pannulla kaksi ruokalusikallista voita ja paista leivät muutamassa erässä, molemmin puolin kevyesti rasvassa, kunnes juusto alkaa hieman sulamaan.
  5. Tarjoa lämpimät sienileivät lounaana tai iltapalana.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2020.

Lue myös: 5 x lämmin voileipä

Lue myös Anna.fi: 15 voileipäideaa piknikille


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämpimät sienivoileivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.