Lämpimät salamivoileivät

5 x lämmin voileipä

Lämpimät leivät eli lämppärit ei ole vain 80-luvun retroherkku, vaan myös viikonlopun herkkuaamiainen, helppo pikalounas ja ruokaisa iltapala. Poimi suosikkisi nopeiden tonnikalapaninien, tulisten juusto-salamisandwichien ja uppomuna-pekonileipien joukosta.

Tuliset tonnikalapaninit

Tulisella harissatahnalla tuunatut ruokaisat tonnikalapaninit valmistuvat voileipägrillissä muutamassa minuutissa. Sujauta väliin myös tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita ja viimeistele maku aromikkaalla cheddarjuustolla.

tuliset tonnikalapaninit

Ohje: Tuliset tonnikalapaninit

Ruokaisat juustoleivät

Kinkku, juusto ja tomaatti ovat lämpimien leipien klassikkotäytteet. Retroherkku päivitetään hetkessä nykypäivään sipaisemalla chiapattaleipäviipaleille punaista pestokastiketta ja vaihtamalla perinteiset makkaraviipaleet ilmakuivattuun kinkkuun sekä arkiemmental pehmeään vuohenjuustoon tai mozzarellaan.

ruokaisat juustoleivät

Ohje: Ruokaisat juustoleivät

Kielen vievät kinkkuleivät

Myös nämä herkkuleivät saavat väliinsä mozzarellajuustoa ja ilmakuivattua kinkkua. Huippuhyvien aamiasleipien juju on kastaa leivät munamaidossa ja paahtaa ne sitten rapeiksi voileipägrillissä tai vohveliraudassa. Jos et omista grilliä, voi leivät paistaa myös paistinpannulla nokareessa voita.

Kinkkuleivät

Ohje: Kinkkuleivät

Tuliset kinkku-juustosandwichit

Näiden rouheisten leipäviipaleiden väliin sujautetaan hyvää salamia ja aromikasta Taleggio-juustoa. Mausteinen sinappi ja jalapenoviipaleet tuovat tarvittavaa lisäpotkua. Raaka-aineita on vain muutama, joten panosta niissä laatuun. Uunin sijasta tuliset juusto-salamisandwichit paahdetaan voileipägrillissä tai vohveliraudalla.

tuliset juusto-salamivoileivät

Ohje: Tuliset juusto-salamisandwichit

Uppomunaleivät viikonloppuaamiaselle

Rapeaksi paahdettu pekoni ja sisältä valuvaksi jätetty uppomuna ovat koukuttavan hyvä yhdistelmä, josta kermaisen pehmeä avokado tekee täydellisen. Lastaa täytteet paahtoleivän päälle, viimeistele makutrio rucolalla ja tarjoa leipä viikonlopun herkkuaamiaisella.

uppomunavoileivät

Ohje: Uppomunaleivät

Keskustelu

Kommentoi juttua: 5 x lämmin voileipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X