
Lanttu-bataattilaatikko
Lanttu-bataattilaatikko syntyy, kun perinteinen lanttulaatikko naitetaan makean bataatin kanssa ja maustetaan inkiväärillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Lanttu-bataattilaatikko:
- noin 500 g kuorittua lanttua
- vettä
- 1 tl suolaa
- noin 500 g bataattia
- 1 dl siirappia
- 1 ripaus muskottipähkinää
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- ½ tl suolaa
- 3,3 dl ruoka- tai kuohukermaa
Pinnalle:
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Leikkaa juurekset viipaleiksi veitsellä tai leikkurilla.
2. Keitä lanttuviipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Siivilöi viipaleet keitinliemestä ja lado ne kerroksittain bataattiviipaleiden kanssa voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle siirappia.
3. Sekoita mausteet kermaan ja kaada liemi vuokaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa noin tunnin verran.
Lisää jouluisia laatikoita:
Kermainen lanttulaatikko Perinteinen porkkanalaatikko Ruoka.fi: Imelletty perunalaatikko
Reseptiin on korjattu inkiväärin määrä 10.12.2018. Kuuluu olla 2 tl, ei 2 dl.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lanttu-bataattilaatikko
Oliskohan tuohon inkiväärin määrään tullut lipsahdus? Aika paljolta tuntuu tuo 2dl 😉
Suurkiitos Kotitonttu. Reseptiin oli lipsahtanut dl, tl:n sijaan, mutta nyt se on korjattu. Iloista joulunodotusta!
Ohjeessa neuvottiin keittämään lanttuviipaleet suolavedessä. Keitetäänkö bataatteja ollenkaan?