Lasagnette
Lasagnette on lasagnen pikkusisko ja helppo tehdä valmista lasagnette-pakkausta hyödyntäen. Makua voi tuunata maun mukaan erilaisilla höysteillä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Lasagnette
- 1 pkt (273 g) lasagnette ateria-aineksia
- 400 g kananjauhelihaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 5 dl vettä tai kasvislientä
- 1 prk (400 g) tomaattimurksaa
- 1 ps (150 g) mozzarellajuustoraastetta (säästä vähän vuoan päälle)
- 10 kirsikkatomaattia
Lisäksi mukaan halutessasi
- 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja tai
- 2 rkl pestoa tai
- 200 g pakasteparsakaalinkukintoja tai
- 150 g pakastepinaattia tai
- 150 g pakastelehtikaalia
Voiteluun
- 2 rkl rypsiöljyä tai voita
Valmistusohje
Lasagnette valmistuu helposti näin:
- Ruskista 400 grammaa kananjauhelihaa öljyssä isossa kasarissa.
- Kaada pannulle lasagnette-ainesten maustepussi, lisää viisi desilitraa vettä tai kasvislientä ja tölkki tomaattimurskaa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia.
- Lisää kastikkeeseen halutessasi kaksi ruokalusikallista aurinkokuivattuja tomaatteja, kaksi ruokalusikallista pestoa tai 200 grammaa pakasteparsakaalinkukintoja, 150 grammaa pakastepinaattia tai 150 grammaa pakastelehtikaalia. Voit myös olla laittamatta näitä mukaan, jos haluat yksinkertaisemman ruoan.
- Lisää pussi eli 150 grammaa mozzarellajuustoraastetta (säästä vähän vuoan pinnalle) ja lasagnette-ainesten pasta kastikkeen joukkoon.
- Voitele vuoka ja kaada ainekset vuokaan. Ripottele päälle vähän mozzarellajuustoraastetta ja puolita kymmenen kirsikkatomaattia ja asettele ne ruoan päälle.
- Paista lasagnette 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
Vinkki! Tarjoa lasagnette raikkaan salaatin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2023.
Lue myös Anna.fi: Rieskalasagne
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lasagnette