Reseptit
30-60 min
Kiitos

Lasimestarin silli

Maustekastikkeessa tarjottu silli pitää pintansa pitoherkkuna. Joulupöydän silli säilötään lasimestarin tapaan makeaan etikkaliemeen. Voit tehdä lasimestarin sillin hyvissä ajoin valmiiksi ennen tarjoilua, se on parhaimmillaan tekeydyttyään pari päivää jääkaapissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lasimestarin silli:

2 rasvasilliä tai 4 sillifileetä
Mainos

Mausteliemi:

1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 punasipuli
1 porkkana
5 rouhittua maustepippuria
2 laakerinlehteä
2 tl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

  1. Poista sillistä sisälmykset leikkaamalla vatsanahasta noin puolen sentin viipale ja poista veitsen avulla suolisto. Pyyhi vielä vatsaontelo hyvin. Jos käytät vähäsuolaista rasvasilliä, sitä ei tarvitse liottaa. Muuten silliä on hyvä liottaa joko kokonaisena tai paloina.
  2. Leikkaa silli perinteiseen tapaan nahkoineen ja ruotoineen noin 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi tai fileoi silli tai osta silli valmiina fileinä.
  3. Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri liukenee liemeen. Jäähdytä liemi. Lado sillinpalat kerroksittain viipaloitujen sipulien, porkkanaviipaleiden, rouhittujen maustepippurien, laakerinlehtien ja sinapinsiementen kanssa tölkkiin. Kaada mausteliemi päälle. Maku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.
perinteinen lasimestarin silli

Perinteinen lasimestarin silli maistuu joulun kalapöydässä. Kuva: Jorma Marstio

Katso myös: Joulun graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lasimestarin silli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X