![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2020/01/4414466.jpg?s=af6576cb93c8aa735383559ec6f2ad7a&fit=crop)
Lehtikaali-sitrussalaatti
Lehtikaalisalaatista tulee täydellistä, kun lehtikaalin käsittelee oikealla tavalla. Lehdet revitään ja lehtikaali hierretään käsien välissä happoa sisältävän kastikkeen kanssa. Tämä sitruskastike on täydellinen talvisalaateille sopiva kastike.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Lehtikaali-sitrussalaatti
- 8 lehteä lehtikaalia
- 3 veriappelsiinia tai verigreippiä
- 2 dl kvinoa & kikherneseosta (GoGreen luomu) tai punaista tai mustaa kvinoaa
- 200 g halloumijuustoa
Salaatinkastike
- 2 veriappelsiinin tai -greipin tuorepuristettu mehu
- ½ sitruunan puristettu mehu
- 1 tl makeaa sinappia
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Keitä ensimmäiseksi kaksi desiä kvinoa-kikhernesekoitusta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Huuhtele ja jäähdytä.
- Tee salaatinkastike. Tarvitset sitä lehtikaalin esivalmisteluun. Sekoita kastikkeen ainekset eli kahden veriappelsiinin tai verigreipin puristettu mehu, puolikkaan sitruunan puristettu mehu, yksi teelusikallinen sinappia, neljä ruokalusikallista oliiviöljyä, kaksi ruokalusikallista valkoviinietikkaa, yksi teelusikallinen suolaa, yksi teelusikallinen sokeria tai juoksevaa hunajaa sekä vähän mustapippuria myllystä. Ravista ainekset kannellisessa purkissa.
- Revi kahdeksan lehtikaalinlehteä pieniksi paloiksi. Jos et halua syödä kovaa keskellä olevaa lehtiruotia, revi se irti. Voit tehdä siitä vaikka kasvisliemen aineksen.
- Lehtikaali pehmenee herkulliseksi hirtämällä. Lehtikaali pehmenee, kun sen hiertää jollain happamalla. Sitrusta sisältävä salaatinkastike on täydellinen apu tähän. Kaada pieni määrä salaatinkastiketta lehtikaalin joukkoon ja hiero paloja käsien välissä, niin että lehtikaali pehmenee. Lopun kastikkeen voit tarjoilla erikseen.
- Kuori kolme veriappelsiinia tai verigreippiä kalvottomiksi paloiksi. Ota avuksi veitsi, sillä saat kuoren kokonaan pois. Paloittele hedelmäliha.
- Leikkaa 200 grammaa halloumijuustoa paloiksi ja paista ne kauniin ruskeiksi. Kokoa salaatti sekoittamalla keitetty kvinoa-kikherneseos, hierretty lehtikaali, sitrukset ja halloumi tarjoilulautaselle. Tarjoile salaatinkastikkeen kanssa.
Katso myös: Lehtikaali-caesarsalaatti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lehtikaalikääryleet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lehtikaali-sitrussalaatti