Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lepuska

Lepuska on perunamuusista leivottu pehmeä rieska Etelä-Karjalasta. Rakastettu perinneleivonnainen tunnetaan myös nimellä potaattikakkara.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lepuska

  • 500 g perunamuusia (tehty maitoon ja voihin)
  • 1 tl suolaa (jos muusi on suolaista, jätä suola pois)
  • ½ dl ohrajauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Lepuska leivotaan helposti näin:

  1. Tee perunamuusi edellisenä päivänä, jotta se on kylmää kun alat tehdä lepuskoita. Tarvitset 500 grammaa eli puoli kiloa voilla maustettua perunamuusia.
  2. Sekoita kevyesti perunamuusin joukkoon tarvittaessa yksi tee lusikallinen suolaa. Jos muusi on kovin suolaista, älä lisää suolaa tässä vaiheessa enää.
  3. Sekoita muusin joukkoon kevyesti puoli desiä ohrajauhoja ja kaksi desiä vehnäjauhoja. Älä vaivaa taikinaa vaan sekoita ainekset vain kevyesti yhteen. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jauhojen määrä riippuu muusin koostumuksesta.
  4. Ota lepuskataikinasta nokareita ja painele ne lituskoiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele haarukalla reijät.
  5. Paista perunalepuskat 240 asteisessa uuniissa noin 10 minuutin ajan. Voitele lepuska voilla ja syö lämpiminä.

Vinkki! Mitä tehdä perunamuusista? Jäikö muusia yli? Ei hätää! Upota ylimääräinen perunamuusi näihin herkkuruokiin ja -leivonnaisiin

Lue myös Anna.fi: Perunarieskat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lepuska

Sinun täytyy kommentoidaksesi.