
Lepuska
Lepuska on perunamuusista leivottu pehmeä rieska Etelä-Karjalasta. Rakastettu perinneleivonnainen tunnetaan myös nimellä potaattikakkara.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Lepuska
- 500 g perunamuusia (tehty maitoon ja voihin)
- 1 tl suolaa (jos muusi on suolaista, jätä suola pois)
- ½ dl ohrajauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Lepuska leivotaan helposti näin:
- Tee perunamuusi edellisenä päivänä, jotta se on kylmää kun alat tehdä lepuskoita. Tarvitset 500 grammaa eli puoli kiloa voilla maustettua perunamuusia.
- Sekoita kevyesti perunamuusin joukkoon tarvittaessa yksi tee lusikallinen suolaa. Jos muusi on kovin suolaista, älä lisää suolaa tässä vaiheessa enää.
- Sekoita muusin joukkoon kevyesti puoli desiä ohrajauhoja ja kaksi desiä vehnäjauhoja. Älä vaivaa taikinaa vaan sekoita ainekset vain kevyesti yhteen. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jauhojen määrä riippuu muusin koostumuksesta.
- Ota lepuskataikinasta nokareita ja painele ne lituskoiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele haarukalla reijät.
- Paista perunalepuskat 240 asteisessa uuniissa noin 10 minuutin ajan. Voitele lepuska voilla ja syö lämpiminä.
Lue myös Anna.fi: Perunarieskat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lepuska