Reseptit
yli 60 min
6

Linssimureke

Mehevä linssimureke on maustettu savupaprikalla, tomaatilla ja oreganolla. Annoksesta saa vegaanisen vaihtamalla ranskankerma vastaavaan kasvipohjaiseen valmisteeseen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Linssimureke

5 dl kasvislientä
2 1/2 dl vihreitä linssejä
1 porkkana
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
400 g mustapapuja säilykkeenä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl savupaprikaa
1/2 dl korppujauhoja pintaan

Kastike:

2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
4 rkl tomaattipyreetä
200 g ranskankermaa
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Lisää linssit kiehuvaan kasvislie­meen ja keitä 20 minuuttia. Siivilöi.

2. Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Kuullota kunnes porkkana on kyp­sää. Hienonna valkosipuli. Lisää pan­nulle tomaattipyree sekä valkosipuli ja kuullota hetki.

3. Valuta pavut. Lisää linssit ja mus­tapavut sekä porkkana­sipulihöystö öljyineen tilavaan kulhoon. Mittaa joukkoon kaurahiutaleet, jauhot sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi. So­ seuta seos sauvasekoittimella karke­aksi.

4. Levitä työpöydälle muovikelmua ja painele taikina kelmun päälle. Muotoile noin 10 senttimetriä leveä pötkö ja kääri tiivisti kelmuun. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.

5. Valmista kastike. Hienonna valko­sipulinkynnet. Kuumenna öljy katti­lassa, mittaa joukkoon tomaattipy­ree, kuullota hetki, lisää valkosipuli ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa.

6. Poista muovikelmu ja nosta pötkö uunipellille leivinpaperin päälle. Pai­nele pintaan kerros korppujauhoja ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Levitä kastike murekkeen päälle ja paista vielä 15 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/19.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Linssimureke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X