Reseptit
4
Kiitos

Lipeäkala ja punajuuririsotto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1.2 kg lipeäkalaa (eli yksi isohko pussi)
400 g risottoriisiä (esimerkiksi Carnaroli)
300 g punajuurta
1-2 salottisipulia
100 g voita tai oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä
1.4 l kasvis- tai kanalientä
1 tl kuivattua timjamia tai oksa tuoretta
suolaa ja pippuria
100 g parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

1. Tee ensin punajuuririsotto. Kuori punajuuret ja sipulit, pilko aivan pieniksi kuutioiksi. Kuullota vihanneskuutiot öljyssä tai voissa.

2. Paahda riisiä öljyssä tai voissa laakeassa kattilassa, kunnes se on kuultavaa. Mausta varovasti suolalla ja pippurilla.

3. Lisää valkoviini. Lisää vihannekset riisin joukkoon. Lisää lientä pienissä erissä varovasti sekoittaen, niin että liemi ehtii imeytyä riisiin ennen kuin lisäät sitä uudelleen.

4. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Riisi saa jäädä hieman rapsakaksi.

5. Pistele lipeäkalapussiin veitsellä reikiä, valuta neste pois. Laita lipeäkala pussissaan kiehuvaan veteen ja kypsennä miedollä lämmöllä noin 10 minuuttia.

6. Nosta lipeäkalapussi vedestä, valuta ja jätä lepäämään tyhjään kattilaan kannen alle 10 minuutiksi. Ota lipeäkala pussista ja mausta suolalla. Jaa kala neljään palaan.

7. Lisää punajuuririsottoon parmesaaniraaste ja tarkista maku. Jaa lautasille ja aseta lipeäkalapalat risoton päälle. Koristele halutessasi yrteillä.

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lipeäkala ja punajuuririsotto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X