Reseptit
30-60 min
4

Lohkoperunat

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 kpl isoja Rosamunda-perunoita
1 rkl rosmariinia
0.5 dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolankukkaa

Valmistusohje

Lohkoperunat on aina varma lisuke niin liha-, kala-, kana- kuin kasvisruoillekin. Helpot lohkoperunat maustetaan oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Parhaat lohkoperunat syntyvät Rosamundasta, mutta muutkin perunalajikkeet sopivat.

1. Huuhtele perunat, älä kuori. Leikkaa pitkittäin neljäksi lohkoksi.

2. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä, lisää mustapippuria sekä silputtu rosmariini. Jos et löydä tuoretta, laita kuivattua, sitä ei tarvitse silputa.

3. Paista lohkoperunoita 250-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä, siihen menee puolisen tuntia. Mausta lohkoperunat ennen tarjoilua suolankukalla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohkoperunat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X