Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Lohkoperunat

Lohkoperunat on aina varma lisuke niin liha-, kala-, kana- kuin kasvisruoillekin. Helpot lohkoperunat paahdetaan uunissa ja maustetaan oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Parhaat lohkoperunat syntyvät Annabellesta, mutta muutkin perunalajikkeet sopivat.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lohkoperunat:

1 kg Annabelle-perunoita
1 rkl rosmariinia
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Huuhtele perunat, älä kuori. Leikkaa pitkittäin neljäksi lohkoksi.

2. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä, lisää mustapippuria, suolaa sekä silputtu rosmariini. Jos et löydä tuoretta, laita kuivattua, sitä ei tarvitse silputa.

3. Paista lohkoperunoita 225-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä, siihen menee puolisen tuntia.

Katso myös: Miten valmistat täydellisen uuniperunan? Kemistin neuvot toimivat

lohkoperunat

Parhaalta lohkoperunat maistuvat uunituoreina ja kuumina ihan sellaisenaan tai herkulliseen dippiin kastettuna. Kuva: Jarmo Wright

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohkoperunat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X