Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Lounaskulhossa broileria ja kasviksia

Lounaskulhoon pakataan vähärasvaista broileria, rutkasti kasviksia ja kuitupitoista superviljaa, freekehiä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Broileri:

4 broilerin ohutleikettä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl broilerimaustetta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
200 g freekeh-vehnäryynejä
1 rkl vihreää harissatahnaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl jauhettua juustokuminaa

Lisäksi

350 g parsakaalia
2 avokadoa
12–14 kirsikkatomaattia
2 kevätsipulinvartta
1 ruukku roomansalaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Paista broilerin leikkeet öljyssä pannulla molemmin puolin kypsiksi. Nosta pannu syrjään ja mausta broilerimausteella, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Peitä kannella ja anna jäähtyä ja vetäytyä salaatin teon ajan.

2. Keitä freekehiä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta. Sekoita harissatahna, öljy ja juustokumina tasaiseksi ja mausta freekeh-seoksella. Anna jäähtyä.

3. Paloittele parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä 4–5 minuuttia. Valuta. Halkaise kaksi avokadoa, poista kivet ja lusikoi sisukset leikkuulaudalle. Viipaloi avokadot. Pilko tomaatit ja kevätsipulit. Hienonna salaatti.

4. Nosta salaatti tarjoilukulhojen pohjalle. Viipaloi broilerileikkeet ja nostele loppujen ainesten kanssa kulhoon. Sekoita oliiviöljystä, sitruunamehusta ja suolasta kastike ja pirskota salaattiainesten päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Lisää reseptejä:
Keväinen broilerisalaatti
Broileri-pastasalaatti
Ruoka.fi: Parsakaalibroilerisalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lounaskulhossa broileria ja kasviksia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X