Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maa-artisokkarisotto

Maa-artisokkarisotto syntyy hienostuneen makuisesta maa-artisokasta ja pinaatista. Maa-artisokka sopii kasvisateriaksi tai vaikka kalan lisukkeeksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Maa-artisokkarisotto:

  • 500 g maa-artisokkaa
  • (½ sitruuna ja vettä)
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 25 g voita
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua
  • 7 dl kasvislientä
  • 0.5 dl kuohukermaa
  • 25 g lehtipinaattia
  • 1 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuori maa-artisokat ja nosta sitruunalla maustettuun veteen. Pilko puolet maa-artisokista ja keitä ne kypsiksi pienessä vesimäärässä. Soseuta ja nosta syrjään odottamaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita kattilassa voinokareessa.

3. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.4. Lisää kasvis- tai kanalientä vähissä erissä aina imeyttäen nesteen riisiin. Jatka haudutta- mista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja kiehauta seos.

5. Viipaloi loput maa-artisokat ja keitä muutama minuutti pienessä vesitilkassa. Valuta ja paista voinokareessa napakan kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.

6. Lisää risoton joukkoon maa-artisokkasose, paistetut maa-artisokkaviipaleet, suikaloidut pinaatinlehdet ja parmesaanijuustoraaste.

Kokeile myös muita maukkaita risottoja: Pinaattirisotto Parsa-vuohenjuustorisotto Pekoni-cheddarrisotto Ruoka.fi: Sienirisotto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maa-artisokkarisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.