Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makeat myslisämpylät

Makeat myslisämpylät saavat makua siirapista. Katso ohjeet pehmeään taikinaan, jolla syntyvät maistuvat sämpylät.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
18  annosta

Ainekset

Makeat myslisämpylät

  • 0.5 l vettä
  • 50-75 g hiivaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 3 rkl siirappia
  • 2 dl mysliä
  • 2 dl grahamjauhoja-, sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 50-100 g voita, margariinia tai 0,5 dl öljyä

Valmistusohje

Makeat myslisämpylät leivotaan näin:

Makeat myslisämpylät valmistuvat Kotilieden lukijan Pirjo Miettisen reseptillä tällä tavoin.

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja mysli. Lisää grahamjauhot ja vehnäjauhot ja lopuksi rasva. Vatkaa tavallisella vatkaimella, kunnes taikina on niin paksua, ettei vatkaaminen onnistu. Vaihda sähkövatkaimeen taikinakoukut. Rasvan pehmennän mikrossa. Taikina saa jäädä niin pehmeäksi, että sitä voi käsin leipoa. Mitä pehmeämpää taikina on, sitä parempia ja pehmeämpiä sämpylöitä tulee.
  2. Peitä leivinpelti leivinpaperilla ja nostele taikinasta kahdella lusikalla möykkyjä. Yhdelle pellille sopii yhdeksän taikinamöykkyä. Anna kohota noin 10 minuuttia.
  3. Sitten laitan sähköuuniin lämpenemään 225-250 asteeseen. Jaa loput taikinasta toiselle pellille kohoamaan. Minä en käsin koske koko taikinaan, sanoo ohjeen antaja Pirjo Miettinen.

Ohje: Pirjo Miettinen, Tuusniemi

Katso myös: NamiNamasten rapeakuoriset sämpylät ovat täydelliset – katso Sikke Sumarin helppo sämpyläohje

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Leivo itse kuohkeat ja superhelpot sämpylät – listasimme 4 ohjetta, joilla onnistut varmasti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makeat myslisämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.