Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makeat popcornit

Makeat popcornit aateloidaan kookoskaramellikastikkeella. Karamellikuorrutuksen voi tehdä mikropoppareille tai alusta alkaen itse tehdyille. Yhtä kaikki, nämä popparit viedään käsistä!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Maket popcornit

  • 1 dl maissijyviä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa

Kookoskaramelli

  • 1 dl ruskeaa sokeria esim. kookospalmusokeria
  • 50 g voita
  • 3 rkl siirappia tai hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljauutetta
  • ½ dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

  1. Makeat popcornit valmistuvat helposti näin. Lämmitä kolme ruokalusikallista öljyä paksupohjaisessa kattilassa tai valurautapadassa keskilämmöllä.
  2. Lisää yksi desilitra maissinjyviä kattilan/padan pohjalle kuuman öljyn päälle. Peitä kattila/ pata kannella. Jyvät alkavat poksahdella. Heiluttele kattilaa edes takaisin levyllä. Odota, että poksahtelu loppuu. Siirrä kattila levyltä ja nosta kansi.
  3. Laita ison kulhon pohjalle yksi teelusikallinen suolaa ja kaada popcornit astiaan. Heiluttele vähän, jotta suola maustaa popcornit tasaisesti. Voit syödä ne heti tai maustaa esimerkiksi kookoskaramellilla.
  4. Tee kookoskaramellikastike. Sirottele yksi desilita ruskeaa sokeria, esimerkiksi kookospalmusokeria pannulle tasaisesti. Kuumenna pannua hitaasti. Kun sokeri alkaa sulaa, lisää 50 grammaa voita, kolme ruokalusikallista siirappia sekä puoli teelusikallista suolaa, yksi teelusikallinen kanelia ja yksi teelusikallinen vaniljauutetta. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut.
  5. Levitä popcornit laakeaan astiaan tai leivinpaperin päälle pöydälle.
  6. Kaada karamelli popcornien päälle ja ripottele päälle puoli desilitraa kookoshiutaleita. Jäähdytä makeat popcornit ja tarjoa pikkunaposteltavana.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2020.

Katso myös: Chilillä ja parmesaanilla maustetut suolaiset popcornit

Anna.fi/ruoka: Suklaa-pähkinä-popcornit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makeat popcornit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.