Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mozzarellatikut airfryerissa

Mozzarellatikut paahtuvat airfryerissa herkullisiksi, päältä rapeiksi ja sisältä vastustamattoman meheviksi. Tikut dippaillaan cheddarjuustokastikkeeseen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Mozzarellatikut airfryerissa

  • 250 g mozzarellajuustotanko (Esim. Pirkka Parhaat)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl korppujauhoja
  • 2 tl yrttimausteseosta
  • 2 tl oliiviöljyä spraypullosta

Dippi

  • 250 g cheddar ruoka&dippi (Valio)

Valmistusohje

Mozzarellatikut airfryerissa valmistuvat helposti näin:

  1. Leikkaa mozzarellajuustotanko ensin puoliksi, sen jälkeen puolikkaat vielä kuuteen osaan.
  2. Mittaa kaksi desilitraa vehnäjauhoja yhteen laakeaan astiaan, toiseen kolme kevyesti vatkattua kananmunaa ja kolmanteen kolme desilitraa korppujauhoja ja kaksi teelusikallista yrttimausteseosta.
  3. Pyöritä mozzarellapaloja ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  4. Vuoraa laakea lautanen leivinpaperilla. Nosta tikut lautaselle vierekkäin. Kun kaikki on leivitetty, nosta lautanen pakastimeen noin 5 tunniksi. Voit paistaa mozzarellatikut myös tuoreina, mutta juustotäyte tursuaa helpommin ulos leivityksestä. Pakastettuna ne on helpompi valmistaa.
  5. Asettele pakastetut mozzarellatikut airfryerin ritilälle vierekkäin ja suihkauta päälle pari teelusikallista oliiviöljyä spraypullosta. Tee tämä kahdessa erässä, että ne paistuvat tasaisemmin.
  6. Paista mozzarellatikut airfryerissa 200 asteessa 3–4 minuuttia. Paistoaika riippuu koneen tehosta.

Vinkki! Tarjoa mozzarellatikut bataattiranskalaisten kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2023.

mozzarellatikut airfryerissa

Lue myös Anna.fi: Juustotangot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mozzarellatikut airfryerissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.