
Mozzarellatikut airfryerissa
Mozzarellatikut paahtuvat airfryerissa herkullisiksi, päältä rapeiksi ja sisältä vastustamattoman meheviksi. Tikut dippaillaan cheddarjuustokastikkeeseen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mozzarellatikut airfryerissa
- 250 g mozzarellajuustotanko (Esim. Pirkka Parhaat)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- 3 dl korppujauhoja
- 2 tl yrttimausteseosta
- 2 tl oliiviöljyä spraypullosta
Dippi
- 250 g cheddar ruoka&dippi (Valio)
Valmistusohje
Mozzarellatikut airfryerissa valmistuvat helposti näin:
- Leikkaa mozzarellajuustotanko ensin puoliksi, sen jälkeen puolikkaat vielä kuuteen osaan.
- Mittaa kaksi desilitraa vehnäjauhoja yhteen laakeaan astiaan, toiseen kolme kevyesti vatkattua kananmunaa ja kolmanteen kolme desilitraa korppujauhoja ja kaksi teelusikallista yrttimausteseosta.
- Pyöritä mozzarellapaloja ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Vuoraa laakea lautanen leivinpaperilla. Nosta tikut lautaselle vierekkäin. Kun kaikki on leivitetty, nosta lautanen pakastimeen noin 5 tunniksi. Voit paistaa mozzarellatikut myös tuoreina, mutta juustotäyte tursuaa helpommin ulos leivityksestä. Pakastettuna ne on helpompi valmistaa.
- Asettele pakastetut mozzarellatikut airfryerin ritilälle vierekkäin ja suihkauta päälle pari teelusikallista oliiviöljyä spraypullosta. Tee tämä kahdessa erässä, että ne paistuvat tasaisemmin.
- Paista mozzarellatikut airfryerissa 200 asteessa 3–4 minuuttia. Paistoaika riippuu koneen tehosta.
Vinkki! Tarjoa mozzarellatikut bataattiranskalaisten kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2023.
Lue myös Anna.fi: Juustotangot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mozzarellatikut airfryerissa