Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makkaraperunat pannulla

Paista makkaraperunat pannulla, niin pääset nopeammin syömään! Tämä klassikkoruoan pikaversio valmistetaan kypsistä pariisinperunoista tai eilisistä keitetyistä perunoista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Makkaraperunat pannulla

  • 1 ps (500 g) käyttövalmiita pariisinperunoita
  • 1 sipuli
  • 300 g lenkkimakkaraa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Lisukkeeksi

  • kurkkusalaattia
  • ketsuppia
  • sinappia

Valmistusohje

Katso videolta, miten makkaraperunat valmistetaan nopeasti pannulla:

Makkaraperunat pannulla valmistuu helposti näin:

  1. Kuori ja hienonna ensin sipuli. Kuori sen jälkeen makkara ja paloittele.
  2. Kuullotat sipulia öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Voit lisätä kannen, jolloin kannen alle muodostuva höyry tehostaa kypsennystä.
  3. Lisää pannulle pariisinperunat ja mausta seos. Lisää vähän tehoa ja paahda perunoita muutama minuutti. Nosta perunaseos syrjään odottamaan.
  4. Ruskista makkarapalat. Lisää peruna-sipuliseos ja kuumenna ainekset. Annostele lautasille ja tarjoile lisukkeiden kera.

Vinkki! Laitatko mielummin makkaraperunat ja mummonkurkkusalaatin pitkän kaavan mukaan? Kokeile tätä reseptiä.

Makkaraperunat pannulla
Pannulla valmistetut makkaraperunat ovat todellinen klassikkoruoka. © Katri Schröder

Lue myös Anna.fi: Katso myös uunipyttipannun ohje


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makkaraperunat pannulla

Lukija331538

Edellisen päivän perunoista tätä on tehty vuosikymmenet, mutta ruokalajin nimi on kylläkin pyttipannu. Halutessaan voi mukaan paistaa munan.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.