Makkaraperunat pannulla
Paista makkaraperunat pannulla, niin pääset nopeammin syömään! Tämä klassikkoruoan pikaversio valmistetaan kypsistä pariisinperunoista tai eilisistä keitetyistä perunoista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Makkaraperunat pannulla
- 1 ps (500 g) käyttövalmiita pariisinperunoita
- 1 sipuli
- 300 g lenkkimakkaraa
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Lisukkeeksi
- kurkkusalaattia
- ketsuppia
- sinappia
Valmistusohje
Katso videolta, miten makkaraperunat valmistetaan nopeasti pannulla:
Makkaraperunat pannulla valmistuu helposti näin:
- Kuori ja hienonna ensin sipuli. Kuori sen jälkeen makkara ja paloittele.
- Kuullotat sipulia öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Voit lisätä kannen, jolloin kannen alle muodostuva höyry tehostaa kypsennystä.
- Lisää pannulle pariisinperunat ja mausta seos. Lisää vähän tehoa ja paahda perunoita muutama minuutti. Nosta perunaseos syrjään odottamaan.
- Ruskista makkarapalat. Lisää peruna-sipuliseos ja kuumenna ainekset. Annostele lautasille ja tarjoile lisukkeiden kera.
Vinkki! Laitatko mielummin makkaraperunat ja mummonkurkkusalaatin pitkän kaavan mukaan? Kokeile tätä reseptiä.
Lue myös Anna.fi: Katso myös uunipyttipannun ohje
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makkaraperunat pannulla
Edellisen päivän perunoista tätä on tehty vuosikymmenet, mutta ruokalajin nimi on kylläkin pyttipannu. Halutessaan voi mukaan paistaa munan.