Makkaraperunat
Makkaraperunat on parasta itse tehtynä. Rapeaksi paistuneiden makkaraperunoiden juju piilee perunoiden esikeittämisessä soodavedessä. Sooda hajottaa hieman perunan rakennetta ja auttaa niitä paistumaan uunissa rapeiksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Makkaraperunat
- 4 isoa (noin 800 g) kiinteää perunaa
- 2 tl hienoa merisuolaa
- ½ tl ruokasoodaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl sipulijauhetta
- ½ tl sormisuolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- n. 300 g lenkkimakkaraa
Mummonkurkkusalaatti
- ½ tuore kurkku
- 1 rkl etikkaa
- 2 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
Lisukkeeksi
- ketsuppia
- sinappia
Valmistusohje
Makkaraperunat valmistuu helposti näin:
- Pese ja harjaa perunat huolella puhtaiksi. Lohko perunat ja nosta kylmään veteen likoamaan. Valmista tällä välin kurkkusalaatti.
- Pese ja paloittele kurkku kuorineen. Nosta kurkut kannelliseen pakasterasiaan ja lisää loput aineet. Peitä kannella ja ravista voimakkaasti hetken aikaa, kunnes niistä alkaa irrota hieman nestettä. Nosta maustumaan jääkaappiin muiden valmistelujen ajan.
- Kiehauta kattilassa vettä ja lisää joukkoon suola ja sooda. Nosta perunat kiehuvaan veteen ja keitä 4–5 minuuttia. Valuta huolella ja lisää joukkoon öljy ja mausteet. Sekoita kannen avulla muutaman kerran varovasti ravistaen, jotta mausteet leviävät tasaisesti.
- Levitä perunat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kuori makkara ja leikkaa paloiksi. Kääntele perunat lastalla ja lisää makkarat perunoiden joukkoon. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia tai, kunnes makkaraperunat ovat kullanruskeita.
Vinkki! Tarjoa makkaraperunat kurkkusalaatin ja lisukkeiden, kuten itse tehdyn ketsupin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2024.
Lue myös Anna.fi: Makkarapannu uunissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makkaraperunat