Reseptit
30-60 min
107
Kiitos

Mamsellin piparkakut

Kotilieden ruokatoimittajana toiminut Inga Aaltonen on 1970-luvulla kehitellyt näiden mamsellin piparkakkujen ohjeen. Hän halusi taikinan, jota voi ryhtyä leipomaan ilman seisottamista. Hän pyrki myös löytämään ratkaisun samoihin aikoihin valalla olleen suomalaiseen seitsemän sortin kahvipöytä-villitykseen; Ingan mielestä yksi hyvä pipari riittää tarjottavaksi ja piparin voi tarjota vaikka sinihomejuuston parina.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mamsellin piparkakut:

125 g voita tai margariinia
1.5 dl sokeria
1 dl siirappia
2-3 tl kanelia
1-2 tl inkivääriä
1-2 tl neilikkaa
1-2 tl kardemummaa
(maustepippuria)
1 kananmuna
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mamsellin piparkakut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X