
Mandariinikakku
Mandariinikakku on pavlovan tapainen, gluteeniton marenkikakku, jossa pistaasilla maustettujen marenkipohjien väliin levitetään sitruunaista kerma-rahkaseosta ja säilöttyjä mandariinilohkoja.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
Ainekset
Marenki:
- 4 kpl munanvalkuaista
- 1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
- 1 rkl sitruunamehua
- 1.8 dl sokeria
- 100 g jauhettua pistaasia
täyte:
- 2 tölkkiä säilöttyjä mandariinilohkoja
- 2 ½ dl mandariinimehua
- 3 kpl liivatelehtiä
- ½ dl vettä
- 1 dl kuohukermaa
- 250 g sitruuna-kermarahkaa
Valmistusohje
Mandariinikakku valmistuu näin:
1. Piirrä leivinpaperilla peitetylle uunipellille kaksi saman kokoista ympyrää (halkaisija noin 20 cm). Erota keltuaiset valkuaisista. Sekoita maissitärkkelys sokeriin. Vaahdota valkuaisia, lisää sitruunamehu ja sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kova ja kiiltävä vaahto.
2. Levitä marenkivaahto pellille piirrettyjen ympyröiden sisään. Kuivata 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
3. Valuta mandariinilohkot säilykeliemestään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Purista pehmenneet liivakot vedestä ja sulata tilkkaseen kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita liemi mandariinimehuun. Lisää joukkoon hedelmälohkot ja anna hyytyä jääkaapissa
4. Irrota marenkilevyt varovasti leivinpaperista. Lusikoi mandariinihyytelö ja kermavaahdolla pehmennetty rahka kakkulevyjen väliin. Tarjoa mandariinikakku heti.
Katso myös: Pavlova – jumalainen marenkikakku taipuu moneen makuun
Anna.fi/ruoka: Sitruuna-marenkikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mandariinikakku