Mango-kaalisalaatti
Purkkiin pakattu mango-kaalisalaatti on mitä maittavin lounassalaatti. Ihana kastike tehdään mangosta ja majoneesista. Kääntele purkkia ennen herkuttelua, niin kastike maustaa koko salaatin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Mango-kaalisalaatti
- 250 g suippokaalia
- 250 g punakaalia
- 2 porkkanaa
- 3 oksaa kevätsipulia
- 1 ruukku tuoretta minttua
- 1 ruukku korianteria
- ¾ kypsästä mangosta
- ¾ dl suolapähkinöitä
Mangokastike
- ¼ isosta kypsästä mangosta
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 limetin mehu
- 1 ½ rkl kalakastiketta
- 4 rkl majoneesia
Valmistusohje
Mango-kaalisalaatti valmistuu helposti näin:
- Raasta 250 grammaa suippokaalia ja 250 grammaa punakaalia veitsellä, monitoimikoneella tai juustohöylällä höyläten ohuen hienoksi raasteeksi. Kuori ja raasta kaksi porkkanaa. Hienonna kolme oksaa kevätsipulia ja nippu tuoretta minttua ja nippu tuoretta korianteria. Kuori ja viipaloi kolme neljäsosaa kypsästä mangosta. Hienonna kolme neljäsosa desilitraa suolapähkinöitä hieman veitsellä.
- Nosta neljäsosa mangosta korkealaitaiseen purkkiin kuoritun valkosipulinkynnen ja limetin mehun kanssa. Lisää puolitoista ruokalusikallista kalakastiketta. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita lusikalla joukkoon neljä ruokalusikallista majoneesia. Valuta kastike purkkien pohjalle ennen kokoamista tai tarjoa erikseen.
- Kokoa mango-kaalisalaatti nostelemalla purkkeihin kerroksittain kaalia, porkkanaa, suolapähkinöitä, ja keskenään sekoitettuja kevätsipulia ja yrttejä.
Vinkki! Kokoa evääksi lisää purkkisalaatteja.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2023.
Lue myös Anna.fi: Ruokaisa kaalisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mango-kaalisalaatti