Hölskykaalisalaatti
Tämä kevyt kaalisalaatti valmistetaan mummon hölskykurkkujen tapaan varhaiskaalista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 800 g varhaiskaalia
- 2-3 tl sormisuolaa
- 1 rkl silputtua tilliä
- 1 rkl silputtua persiljaa
- ¾ dl valkoista balsamicoa
- ½ dl vettä
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
1.Suikaloi kaali. Voit tehdä sen vaikka juustohöylällä. Hienonna tilli ja persilja.
2. Pane kaaliraaste ja yrtit kannelliseen kulhoon ja lisää joukkoon sormisuola. Hölskytä kaalia noin minuutin ajan, jotta suola alkaa irrottaa kaalista nestettä.
3. Sekoita sokeri, balsamico ja vesi keskenään. Voit käyttää valmistukseen myös väkiviinaetikkaa, mutta käytä sitä vain 1/2 dl. Kaada seos kaalisalaatin jokkoon. Jatka hölskyttämistä vielä 1-2 minuutin ajan. Pane hölskykaalisalaatti jääkaappiin hetkeksi maustumaan.
Tarjoa hölskykaalisalaatti kalaruokien lisäkkeenä.
Lue myös: Näin teet hölskytetyt mummonkurkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hölskykaalisalaatti