Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hölskykaalisalaatti

Tämä kevyt kaalisalaatti valmistetaan mummon hölskykurkkujen tapaan varhaiskaalista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 800 g varhaiskaalia
  • 2-3 tl sormisuolaa
  • 1 rkl silputtua tilliä
  • 1 rkl silputtua persiljaa
  • ¾ dl valkoista balsamicoa
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

1.Suikaloi kaali. Voit tehdä sen vaikka juustohöylällä. Hienonna tilli ja persilja.

2. Pane kaaliraaste ja yrtit kannelliseen kulhoon ja lisää joukkoon sormisuola. Hölskytä kaalia noin minuutin ajan, jotta suola alkaa irrottaa kaalista nestettä.

3. Sekoita sokeri, balsamico ja vesi keskenään. Voit käyttää valmistukseen myös väkiviinaetikkaa, mutta käytä sitä vain 1/2 dl. Kaada seos kaalisalaatin jokkoon. Jatka hölskyttämistä vielä 1-2 minuutin ajan. Pane hölskykaalisalaatti jääkaappiin hetkeksi maustumaan.

Tarjoa hölskykaalisalaatti kalaruokien lisäkkeenä.

Lue myös: Näin teet hölskytetyt mummonkurkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hölskykaalisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.