
Purkkisalaatti
Purkkisalaatin tekemiseen on oma kaava. Pohjalle tulee kastike ja päälle loput aineet. Helppo, ruokaisa ja hyvän makuinen purkkisalaatti valmistuu monella tavalla tällä samalla ohjeella.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Gluteeniton
- Kevyt
Ainekset
Salaatinkastike
- ½ appelsiinin tai sitruunan puristettu mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 tl valkoviinietikkaa
- ¼ tl suolaa (jätä pois, jos muut ainekset ovat suolaisia)
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl makeaa sinappia
Purkkisalaatti
- 1 dl keitettyä kvinoaa
- 1 porkkana raastettuna
- 1 dl keitettyjä linssejä tai muita palkokasveja
- ¼ kurkku kuutioituna
- 3 kirsikkatomaattia pilkottuna
- 2 rkl fetajuustokuutioita
- ½ avokado kuutioituna
- ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
- 100 g paistettua jauhelihaa tai muuta proteiinia
- 1 dl pinaattia
- 2 rapeaa salaatilehteä
Valmistusohje
Purkkisalaatti valmistuu helposti näin:
- Purkkisalaatin valmistukselle on oma kaava. Seuraa tätä ohjetta ja onnistu.
- Purkin pohjalle laitetaan kastike, kastikkeen päälle pilkotaan kovia sekä sellaisia raaka-aineita, jotka eivät kostu kovin helposti. Kostuvat raaka-aineet kuten salaatinlehdet lisätään viimeiseksi. Väleihin laitetaan keitettyjä juustoa, jyviä, proteiiniksi palkokasveja ja/tai esimerkiksi kanaa, kalaa tai lihaa, avokadoa, pähkinöitä, kurkkua, tomaattia ja salaatti lopuksi.
- Purista purkin pohjalle puolikkaan appelsiinin tai sitruunan mehu. Lisää päälle kaksi ruokalusikallista hyvää ruokaöljyä esimerkiksi oliiviöljyä, kolme teelusikallista valkoviinietikkaa, yksi neljäsosa teelusikallista suolaa ja vähän mustapippuria sekä puoliteelusikallista makeaa sinappia. Ravista kastike sekaisin.
- Kokoa kastikkeen päälle desi keitettyä kvinoaa, yksi raastettu porkkana, desi keitettyjä linssejä, yksi neljäsosa kuutioitua kurkkua, kolme kuutioitua kirsikkatomaattia, kaksi ruokalusikallista fetajuustoa kuutioina, puolikas avokado kuutioituna, puoli desiä rouhittuja saksanpähkinöitä, 100 g paistettua jauhelihaa tai muuta proteiinia, yksi desi pinaattia ja pari lehteä rapeaa salaattia.
- Sulje purkki ja ota se mukaan evääksi. Juuri ennen syömistä käännä purkki väärin päin, että kastike valuu joka paikkaan, ravista ja käännä purkki takaisin oikein päin. Avaa purkki ja kaada salaatti lautaselle ja syö purkkisalaatti heti.
Vinkki! Kvinoan tilalla voit käyttää hyvin myös kauraa, ohraa, riisiä tai muita keitettyjä jyviä.

Katso purkkisalaatin valmistuksesta yksityiskohtainen video TikTok-sovelluksesta.
Lue myös Anna.fi: Lämpimät salaatit
- arjen nopeat ja helpot
- arki
- arkisalaatit
- eväät
- retkieväät
- salaatit
- Arkiruoat
- Sadonkorjuu
- Vappu
- Broilerinliha
- Hedelmät
- Jauheliha
- Juurekset
- Juusto
- Kala
- Kala ja äyriäiset
- Kalkkunanliha
- Kananmuna
- Kasvikset
- Kasviproteiinit
- Lampaanliha
- Liha
- Makkara
- Naudanliha
- Pasta
- Peruna
- Riisi
- Riista
- Sianliha
- Sienet
- Vihannekset
- Gluteeniton
- Kevyt
- Salaatit
- Eurooppalainen ruoka
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Purkkisalaatti