Reseptit
alle 30 min
15
Kiitos

Mansikka-vuohenjuustosalaatti

Mansikka-vuohenjuustosalaatti on kesäinen herkkusalaatti, joka sopii vaikka alkuruoaksi. Salaatin voi tarjota ison vadin sijaan trendikkäästi henkilökohtaisissa annoskulhoissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
500 g mansikoita
½ hunajameloni
100 g rucolasalaattia
1 ruukku roomansalaattia
200 g kreikkalaista vuohenmaitojuustoa (Katsikisio)

Ranskalainen salaattikastike

½ dl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
1 rkl dijonsinappia
1 ½ dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
ripaus kuivattua oreganoa

Valmistusohje

1. Poista mansikoista kannat ja pilko pienemmiksi. Poista melonista pehmeä siemenkota ja kuori. Pilko pienemmiksi paloiksi. Huuhtele salaatit ja linkoa kuiviksi. Revi salaatit pieniksi. Murustele juusto.

2. Mittaa kastikkeen aineet kannelliseen lasipurkkiin ja ravista ainekset sekaisin.

3. Nostele tarjoiluastioihin salaattia, mansikoita, melonia ja juustoa. Tarjoile kastike erikseen.

Kokeile myös muita raikkaita salaatteja:
Cobbin salaatti
Juusto-mansikkasalaatti
Lämmin kesäsalaatti
Ruoka.fi: Kesäinen salaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mansikka-vuohenjuustosalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X