Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkakeitto

Mansikkakeitto keitetään pakastemansikoista, mutta marja-aikaan mukaan voi lisätä tuoreita marjoja. Mansikkakeitto maistuu sellaisenaan jälkiruokana tai puuron kanssa aamiaisella tai välipalana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Mansikkakeitto

  • 1.5 l vettä
  • 2 dl punaista marjamehua
  • 1 dl sokeria
  • 5 rkl perunajauhoja
  • 1 l pakastemansikoita tai muita marjoja

Valmistusohje

Mansikkakeitto valmistuu näin helposti ja nopeasti.

1. Mittaa vesi, sokeri, mehu ja perunajauhot kylminä kattilaan. Kuumenna koko ajan hiljalleen sekoittaen kiehuvaksi.

2. Kumoa jäiset marjat tai marjasose kulhoon ja kaada kuuma keitto päälle. Sekoita marjat keittoon ja ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa mansikkakeitto kylmänä sellaisenaan tai puuron kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mansikka-ruusunmarjakiisseli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.