
Mansikkakeitto
Mansikkakeitto keitetään pakastemansikoista, mutta marja-aikaan mukaan voi lisätä tuoreita marjoja. Mansikkakeitto maistuu sellaisenaan jälkiruokana tai puuron kanssa aamiaisella tai välipalana.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Mansikkakeitto
- 1.5 l vettä
- 2 dl punaista marjamehua
- 1 dl sokeria
- 5 rkl perunajauhoja
- 1 l pakastemansikoita tai muita marjoja
Valmistusohje
Mansikkakeitto valmistuu näin helposti ja nopeasti.
1. Mittaa vesi, sokeri, mehu ja perunajauhot kylminä kattilaan. Kuumenna koko ajan hiljalleen sekoittaen kiehuvaksi.
2. Kumoa jäiset marjat tai marjasose kulhoon ja kaada kuuma keitto päälle. Sekoita marjat keittoon ja ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa mansikkakeitto kylmänä sellaisenaan tai puuron kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mansikka-ruusunmarjakiisseli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkakeitto