
Mansikkasorbetti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 0.8 l tuoreita tai n. 200 g pakastettuja, osittain sulaneita mansikoita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua
- 1 dl vettä
Valmistusohje
- Aseta monitoimikoneen kulhoon hienonnusterä. Soseuta siinä mansikat.
- Kaada kulhoon loput aineet ja sekoita muutaman sekunnin ajan.
- Pakasta sose. Tarjoa mansikkasorbetti kylmänä jäätelön tapaan.
- Voit valmistaa sorbetteja mistä tahansa tuoreesta tai pakastetusta marjasta, säilykehedelmistä ja pehmeistä tuoreista hedelmistä. Hedelmämehun voit korvata sopivalla liköörillä.
- Jos kiehautat veden ja sokerin, saat pehmeämmän sorbetin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkasorbetti
Hyvä resepti toimii hyvin
Voiko sitruuna mehun korvata viinirypäleellä?
Viinirypäleessä on paljon sokeria, ja ne ovat erittäin makeita. En korvaisi sitruunaa sillä. Sitruunan voi korvata vaikka limetillä tai greipillä.
Ehkä turhan makea, ehkä 0,25-0,5 dl vähemmän sokeria.
Erityisen makeista mansikoista tehtyyn herkkuun voi laittaa vähemmän sokeria.