Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marjakiisseli

Marjakiisseli on simppeli ja maistuva jälkiruoka. Juuri oikean paksuinen kiisseli maistuu ihanan raikkaalta ja sen seuraksi voi lusikoida juhlapäivänä kermavaahtoa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Marjakiisseli

  • ½-1 l marjoja (vadelmia ja/tai punaherukoita)
  • 1-2 dl sokeria
  • 1 l vettä
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1/6 tl suolaa

Valmistusohje

Marjakiisseli valmistuu helposti näin

  1. Käytä kiisseliin yhtä paljon vadelmia ja punaherukoita. Marjakiisseliin sopivat hyvin myös mansikat ja mustikat.
  2. Mausta marjat sokerilla.
  3. Sekoita kattilassa kylmään veteen perunajauhot ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.
  4. Nosta kattila liedeltä, lisää sokerin maustamat marjat ja sekoita. Jos haluat, kuumenna vielä uudelleen, kunnes kiisselin pintaan pullahtaa muutama kupla.
  5. Ripaus suolaa terästää kiisselin makua.
  6. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja sirottele pinnalle vähän sokeria.
  7. Tarjoa marjakiisseli kylmänä ja mieluiten samana päivänä.

Lue myös: Sitruunakiisseli

Lue myös Anna.fi: Omenakiisseli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marjakiisseli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.