Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Marjapuuro uunissa

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 l vettä
3 dl karkeita ruisjauhoja
2 dl puolukkasurvosta
noin 1 dl sokeria
0.5 tl suolaa

Valmistusohje

1. Vispaa ruisjauhot kiehuvaan veteen. Lisää puolukkasurvos, sokeri ja suola.

2. Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä miedolla lämmöllä ensin 150-asteessa puoli tuntia. Alenna lämpö 100-asteiseksi ja jatka kypsennystä vähintään 1,5 tuntia. Puuroa voi hauduttaa 100-asteessa vaikka yön yli tai viitisen tuntia, jolloin se imeltyy makeammaksi.

3. Makeuttamiseen voi käyttää sokerin sijasta siirappia tai ruokokidesokeria. Puuron voi valmistaa myös mustikoista tai karpaloista.
Puuro nautitaan kylmänä tai lämpimänä maidon kera.

  • Ohje: Terttu Laaksonen

Keskustelu

Monessa ohjeessa on liikaa sokeria kuten tässäkin. Laitoin vain 1 rkl ja hyvää tuli. Nesteeksi veden sijaan laitoin kotijuuston teosta jäänyttä juustoheraa. Teen toistekin.

Kommentoi juttua: Marjapuuro uunissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X