Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Marjapuuro uunissa

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 l vettä
3 dl karkeita ruisjauhoja
2 dl puolukkasurvosta
noin 1 dl sokeria
0.5 tl suolaa

Keskustelu

Monessa ohjeessa on liikaa sokeria kuten tässäkin. Laitoin vain 1 rkl ja hyvää tuli. Nesteeksi veden sijaan laitoin kotijuuston teosta jäänyttä juustoheraa. Teen toistekin.

Kun puuron imeltää viljan amylaasilla, niin silloin sokerilla ja siirapilla makeuttaminen on turhaa. Jos makeutta tarvitaan lisää niin silloin lautaselle lisätään sirotesokeria.

Oikeaoppisesti imelletty puuro:

1. Sekoita puuroainekset kattilassa alle 78 asteiseen veteen. Hyvä lämpötila on 72-75 astetta. 78 asteessa ja kuumemmassa jauhot palaa. Kaikki puuron raaka-aineet ei imelly, koska joitakin on valmistusvaiheessa lämpökäsitelty 78 asteessa tai kuumemmassa. Imeltymiseen riittää kun osa raaka-aineista sisältää aktiivista imeltymisentsyymiä. Suolaa ei tässä vaiheessa lisätä.
Sekoittamisen jälkeen puuron tulee olla notkeaa.

2. Laita puurokattila noin 65-70 asteiseen uuniin. Anna puuron imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita puuroa imeltymisen aikana 2-3 kertaa.

3. Puuro valmistuu kätevästi uunissa, mutta puuron voi kypsentää myös keittämällä. Keittämällä kypsentämien on suuritöistä, koska puuroa tulee sekoittaa koko keittämisen ajan.

Siis kypsennä uunissa. Laita puuro uunivuokaan ja kypsennä 120-130 asteisessa uunissa 3-4 tuntia.

Imellettyä puuroa voi valmistaa käytännössä kaikista viljoista ja puuroaineksista. Lisäämällä runsaasti marjoja tai hedelmää, saadaan erilaisia imellettyjä marja ja hedelmäpuuroja.
Nesteenä voi käyttää vettä, maitoa tai erilaisia mehuja.

Kommentoi juttua: Marjapuuro uunissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X